Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt jár: Főoldal Exkluzív riportok

InterYou - Interjú egy időutazóval

beszélgetőpartnerünk Vasseva

(Design Guide) - Melyik kor divatja a legkedvesebb a számodra?

(Vasseva) - Ez változó, épp amiben dolgozom. Szerencsés vagyok, mert ez felér egy időutazással. Ha megfelelő képzelőerővel rendelkezel, akkor újabb és újabb korokban találhatod magad. Nekem ez nagyon könnyen megy gyerekkorom óta, talán ezért is vonzanak a filmek, a jelmeztervezés. A 20-as 30-as évek nagyon közel állnak hozzám, a nők nőiesek, szoknyában jártak!!! A férfiak férfiasak voltak. Fantasztikusak a ruhák, a szabásvonalak, az anyagok, az ékszerek, a kiegészítők, az enteriőrök. A filmek, és azok viseletei befolyásolják napjaink divatját, és a mai divat is hat a filmek akar „kosztümös" jelmezeire is. Hiszen egy ma készülő, akár XV. századi film sziluettjeit befolyásolhatják a mai ideálok, trendek. Ez egy izgalmas tervezési feladat, de mindig közös munka a rendezővel, operatőrrel, producerekkel, színészekkel, látványtervezővel, sminkessel, fodrásszal, hiszen ezeknek egy közös egységet kell alkotniuk.

- Előfordul, hogy beleszeretsz egy színbe vagy anyagba, és ahhoz álmodod meg a ruhát, vagy inkább fordítva tervezel?

Mindkettő előfordult már, de jellemzően az anyagba szeretek bele, s az sokszor megadja a formát is. Természetesen ez munkától, megrendeléstől függ. Ha nincs kötöttség, akkor sokszor az anyag a domináns, lehet álmodozni, de sokszor az anyagot is magam készítem el. (pl. kötött kelmék)

Miben más, mitől több egy dizájner-stúdió egy ruhaüzlettől?

A személyes kapcsolat, a kölcsönös bizalom nagyon fontos. Fontos, hogy a megrendelő elhiggye, hogy az ő "értékeit" szem előtt tartva a legelőnyösebb darabokat készítem el részére. Egyedi ruhák, magas minőség, kézimunka, (OUT COUTURE!). Majd személyes konzultáció után készülnek a tervek. A megrendelőnek van lehetősége az anyagválasztásra is. A kiválasztott öltözékek, pedig méretre készülnek, akár több ruhapróbával, ahol van lehetőség a változtatásokra, spontán ötletek megvalósítására is.

A kötés, horgolás a reneszánszát éli. Miben mások a mai kötött, horgolt ruhadarabok, kiegészítők a 20 évvel ezelőttiektől?

Kötött anyag es modell tervezőként szereztem diplomámat a MOME-en. Nagyon szeretem az igényes kötött holmikat, legyen az a legapróbb kesztyű, ruha vagy egy ágytakaró. A mai számítógéppel programozott, irányított kötőgépeken több lehetőség van a modellek formai kialakítására, gomblyukak, zsebek, gallérok, szabásvonalak szinte egy darabban való megkötésére, mint korábban. A kézi kötés, horgolás is folyamatosan benne van a napi divatban. Sokan kérnek, hogy tanítsam meg az alapokat. Pár éve egy kötő-horgoló tanfolyamot is vezettem, aminek nagy sikere volt.

Mennyire népszerűek a Te üzletedhez/műhelyedhez hasonló egységek?

Az első designer-studiók egyike az enyém, amire nagyon büszke vagyok. Örülök, hogy egyre több hasonló műhely nyílik, és az egyedi dolgok kerülnek előtérbe, a tucat holmik helyett. Igaz ezeknek a holmiknak az ára magasabb, de a kivitelezés minősége és az átgondolt design miatt több évig viselhetők. Inkább vegyünk pár designer darabot, amit szeretünk viselni, mint sok silány minőségű Távol-Keleten gyártott terméket. Részesítsük előnyben a magyar tervezők munkáit. Ha külföldön járok, én is előszeretettel vásárolok "local designer"-től.


Lehet-e tipizálni, milyen egy átlagos vásárló nálad?

Nem tudom mi számit tipikusnak. Teljesen más minden vásárlás, megrendelés. Fontos a személyes konzultáció, ahhoz, hogy elégedett legyen a vevő.
Mindig nagy örömöt jelent akár a külföldi, véletlenül betoppant érdeklődőknek, akár a magyaroknak, ha elárulom, hogy én vagyok a tervező. Ebből is látom, hogy fontos, hiteles, ha a tervező ajánl ruhát, ékszert. Sokat vagyok személyesen is a stúdióban és sok mindent én készítek el személyesen, pl. a kötött ruhákat, ékszereket.


Vannak-e kiugró időszakok az üzletmenetben?

Megfigyeltem szezonális hullámzást. Karácsonykor, Húsvétkor, évszakváltásoknál többen keresnek fel. Vannak visszajáró vásárlók, akik egy évben többször is jönnek. Időnként benéznek, van-e valami újdonság, vagy ajándékot keresnek, vagy csak egyszerűen csevegni, feltöltődni szeretnének. Alkalomszerű az esküvői ruha megrendelés, méretes öltöny vagy ing rendelése is. Vannak párok, akik együtt jönnek, a vőlegény a menyasszonyi ruhához illő inget csináltat. Férfiruhákat is tervezek. A férfiak egészen más vevők, mint a hölgyek, gyorsabban döntenek, és egyszerre több dolgot is vásárolnak vagy rendelnek.

vasseva artstudio: 1061 Bp., Paulay Ede u. 67. - www.vasseva.com

Illusztráció:A jelmeztervezés egy újabb kihívást jelent az életemben. A filmek, és azok viseletei befolyásolják napjaink divatját, és a mai divat is hat a filmek akar „kosztümös" jelmezeire is. Így volt ez a közelmúltban készített, a római korban játszódó film esetében is: