Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt jár: Főoldal Exkluzív riportok

KézműVeres – a modern kézműves alkotóközösség

Rendhagyó interjú következik. Kivételesen egy hazai kisvállalkozás került a fókuszunkba különleges és egyedi kezdeményezéseivel. Szajkó Szilviával beszélgettünk a KézműVeres alkotóközösség megálmodójával és vezetőjével.

(Design Guide) Mikor és milyen célból indult el a KézműVeres?

(Szajkó Szilvia)– 2017 tavaszán alakult meg alkotóközösségünk veresegyházi és környékbeli alkotók közreműködésével. A KézműVeres ötlete onnan indult, hogy legyen lehetősége olyan művészeknek, kézműveseknek is eljutni a nagyközönséghez, akik maguktól nem indítanának el egy vállalkozást. Az motivált, hogy együtt, egy közösségben könnyebb dolgozni és kibontakozni, mint magányos harcosként. Ezen túlmenően szerettem volna a jogi és technikai hátteret is egységesen biztosítani, hiszen a kézműves alkotók legnagyobb mumusa a vállalkozás indítás. Általában nincsenek tisztában a jogi, könyvelési és egyéb szabályozásokkal. Ezt szerettem volna megspórolni számukra, hogy nekik csak az alkotással kelljen foglalkozni.

Azóta körvonalazódott, hogy melyek azok az értékek, amik mindnyájunk számára ugyanolyan fontosak. Célunk megmutatni, hogy a kézművesség lehet egyszerre modern és trendi. Szeretnénk az elcsépelt “kézműves” szónak újra értéket adni és bebizonyítani, hogy az igazi luxustermékek nem a neves divatmárkák megfizethetetlen termékei, hanem a személyre szabott, kézzel készített valódi kézműves tárgyak. Filozófiánk része a fenntarthatóság, ami számunkra egyszerre jelenti a környezetvédelmet és a hagyományok ápolását is, hiszen a bolygónk és a múltunk nélkül nincsen se jelenünk, se jövőnk. És természetesen hiszünk a közösség erejében.


Milyen technikákkal alkottok?

– Jelenlegi hét fős csapatunk minden tagja más-más technikával alkot. Van közöttünk például festőművész, költő/meseíró és fajátékokat készítő asztalos, de igazi kuriózumok is akadnak. Készül nálunk például kávékapszulából ékszer, ytongból egyedi házszámtábla. És van egy különleges projektünk, egy küldetésünk, hogy felhívjuk a figyelmet a túlzásba vitt kütyünyomkodás káros hatásaira. Szeretnénk, ha az emberek bizonyos szituációkban (pl. étkezés közben, beszélgetés közben, társasjáték közben stb.) eltennék az okostelefonjaikat és megélnék a pillanatot, amit a családjukkal, barátaikkal töltenek. Ebben segíti őket az OffBox


Mi adja a legtöbb örömet számodra a KézműVeresben?

– Leginkább azt élvezem, hogy ez egy folyamatos fejlődés, mindig van valami újdonság, amit meg kell tanulni. Akár technikai értelemben – weboldal kezelés, webshop készítés, hírlevek írása –, akár a kézműves technikák terén, és persze a vállalkozás irányítása, marketingje is állandóan tartogat új, felfedezésre váró területeket. Mindig van mit tanulni.

Mi különböztet meg titeket a versenytársaitoktól?

– Azt hiszem Magyarországon egyedülálló, hogy több technikát képviselő alkotók egy márka égisze alatt mutassák meg magukat. És bár nem végeztem kutatásokat, de külföldön se hiszem, hogy gyakorinak mondható ez a felállás. Én abban látom a különlegességünket, hogy mivel egyszerre több területről valók az alkotók így mindenki egy kicsit másképp látja a dolgokat és igencsak újszerű meglátásokat tudunk egymás munkáiba beletenni. Magyarul sokat tanulhatunk egymástól.

Mi volt a legnagyobb tanulsága eddig a KézműVeres elindításának?

– Hogy ez sokkal több meló, mint elsőre gondoltam. :) Viccet félretéve tényleg rengeteg jogszabálynak, előírásnak kell megfelelni (amik időnként még változnak is és ezt figyelni kell). Ezen túl van egy nem elhanyagolható emberi oldal; nagyon sokat tanultam az emberek természetéről az elmúlt majd’ 2 évben.

Milyen együttműködéseitek vannak? Hogyan kapcsolódtok be a város életébe?

– Erőnkhöz mérten próbálunk bekapcsolódni a város életébe. Tavaly ősszel több ingyenes workshopot is tartottunk a Fületlen Bögre kávézóban, melyek igen népszerűek voltak. Még a helyi tv is készített velünk egy riportot erről. Szeretnénk Veresegyház összes kézművesét „összegyűjteni” legyen profi vagy még csak lelkes és tehetséges amatőr, illetve tevékenykedjék bármilyen területen az ételkészítéstől a hagyományos kézműves alkotásokig. A terveink között szerepel a blogunkon interjút készíteni velük és egy Facebook csoport létrehozása is a számukra.

Milyen újdonságokkal készültök a közeljövőben?

– Igazi csemegékkel készülünk a nyárra. A napokban jelenik meg az első könyvünk, mely egy gyermekeknek szóló folytatásos mesekönyv első része lesz. Gombóc és Artúr története egy kiscica és egy víziló életébe enged betekintést. A kisebb óvodásoknak (3-5 év) szánt mesék egyszerűek és sok rajzzal illusztráltak. Az első néhány példányhoz pedig még meglepetést is fogunk csomagolni. Ezen kívül bővítettük az OffBox-ot repertoárját. Azt tervezzük, hogy egyre többféle stílusú doboz álljon rendelkezésére a vevőknek, hogy mindenki megtalálhassa az igényéhez legjobban passzolót.

Hol lehet veletek találkozni, online térben megtalálni?

Leginkább a saját honlapunkon vagyunk megtalálhatóak. Itt lehet olvasni a blogunkat és a webshopunk is itt található meg. De természetesen jelen vagyunk a közösségi médiában: Facebookon, Instagramon és Twitteren is. Ha valaki biztos nem akar lemaradni az újdonságainkról, akkor a legjobb, ha feliratkozik a hírlevelünkre.

Hol szeretnéd látni a KézműVerest 5 év múlva?

– Szeretném, ha 5 év múlva egy veresi lakosnak eszébe jut, hogy igényes, egyedi kézműves termékre van szüksége, akkor egyből a mi oldalunkon kezd el böngészni és meg is találja a számára ideális terméket.

Tekintse meg képgalériánkat: