Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt áll: Kezdőlap Újdonságok

Trust VEZA

by Sándor Gy. Zsolt www.cedrus.hu

vezeték nélküli egérpados billentyűzet

A holland formavilág ésszerű egyszerűsége sugárzik a Trust cég VEZA nevű kombinált beviteli eszközéből. Kiküszöböli a noteszgépek két gyengéjét, a kényelmetlen klaviatúrát és a nem mindig kézreálló tapipadot. Mindezt egységbe foglalva jól kezelhetően és kis helyigénnyel teszi.

A tervezők egy normál méretű billetyűzetet házasítottak össze egy átlagosnál jóval nagyobb méretű touchpad felülettel. Az egyes billentyűk nem érnek egymásba, biztos és pontos lesz a betű leütés. A VEZA beviteli eszközt magyar karakterkiosztással is gyártják hazai felhasználóknak. Egy sor kényelmi funkciót is elhelyeztek a billentyűk legfelső sorában, kék váltógombbal érhetők el. Hangerő szabályozás, multimédia jelátszás, internet elérés, elektronikus levelezés, közösségi oldalra kapcsolódás a legfontosabbak a dedikált billentyűk sorában.

Az eszköz két ceruzaelemmel működik, piros visszajelző fény gyullad fel, ha lemerültek. A VEZA a vezérlőjeleket 10 méterig tudja eljuttatni, amiket a vevőegység a noteszgépbe, vagy PC­be, vagy játékkonzolba dugva érzékel. Kisméretű mikro USB dugaszának a billentyűzet hátoldalán képeztek ki egy tárolórekeszt, így szinte lehetetlen elhagyni.

Végtelenül egyszerű derékszögű vonalak és lekerekített élek jellemzik az eszközt és a billentyűk formája is ezt a tervezési elvet követi. A gyártó a szavatolt minőségben bízva 3 év garanciát nyújt a kombinált billentyűzethez.

Lebegő Bluetooth hangsugárzó

thegadgetflow.com

Kihangosítás az űrkorszakban

A Levitation Arts, Inc. levédett tulajdonoa a mágneses erőtérrel működő lebegő hangszóró. A hálózati árammal megtáplált talprész felett a saját mágnest tartalmazó hangszóró az ellentétes polaritás miatt képes lebegve fennmaradni a levegőben.

Saját akkumulátora van, amivel hangerőtől függően akár egész nap is szólhat a zene. A kihangosított okostelefon vagy táblagép NFC gyorspárosítással a jelet Bluetotth kapcsolattal továbbítja a hangszórónak.

Fontos a hangzás, de még fontosabb a látvány. A lebegés hangsugárzó 3D hatású hangteret hoz létre, de még nagyobb hatást kelt a titokzatos lebegés, és működés közben a hangsugárzó gömb még forog is.

A szerkezet audió szempontból telitatlálat, nincsen élrezonancia és a talprész is teljesen idomul a gömb formatervéhez. Több cég megvásárolta licencet és már Star Wars 'Halálcsillag' változatban is kapható.

Philips AE8000 digitális internet rádió

www.philips.hu

Formatervezése a szimmetriát veszi alapul.

A rádiózás száztíz éves múlttal büszkélkedhet. A digitális rádiózás hazánkban alig hatéves. A formatervezők feladata viszont örökérvényű.
A vonalzó és a körző az ókorból ismert rajzeszközök, a mai hollandok is előszeretettel használták az AE8000 megalkotásához. Hozzá csak a geometriából ismert tükrözést vetették kölcsön. A Philips AE8000 rádióval a dizájn nem hagy kétséget afelől, hogy a rajzasztalon a holland mérnökök a szomszédos német hatásokat engedték szabadjára.

Vízszintesen és függőlegesen is szimmetrikus előlapot állítottak elő, amit a kezeléshez szükséges funkciók okán csak a lehető legkisebb mértékben változtatták el. A baloldali kijelző fontos informatív zóna, vele átellenben a hangsugárzó védőrácsa adja a szimmetriát. A kezelőgombok a hossztengely mentén arányos elosztással találhatók. A teljes tükörképet a bekapcsológomb meg az ébresztési késleltetés gombja oldja.

A hagyományőrző kialakítás vadonatúj elektronikát takar. A Philips AE8000 képes az analóg FM és a DAB+ digitális földi rádióadások vételére. WiFi csatlakozással az internetre fellépve a világháló rádióadóinak műsorát közvetíti otthonunkban. Műfaj szerint, földrész szerint és más szempontok alapján is lehet az adókat csokorba gyűjteni. A kényelmes kezelést a távvezérlő biztosítja, a rádió memóriájában tárolt adókat így lehívni a legkönnyebb.
Ha kerülnénk a zenét megszakító híreket és reklámokat, erre az internetes rádiózás az egyedüli megoldás.

Az AE8000 kékes színű digitális kijelzője informatív, megjeleníti a digitálisan vett műsorszám előadóját, a szám címét, az állomás nevét és helyét, a kódolt tömörítés adatait, valamint a kapott jel megbízhatóságát.

Asztali rádióként hálózati árammal üzemel, fejhallható kimenete plusz szolgáltatás, AUX bemenete a saját zenéink kihangosítására vár. A hátoldali ostorantenna a helyi földfelszíni adók vételi viszonyai szerint használandó.

Stadler Form JASMINE

www.stadlerform.hu

Valentin-­napi illatos meglepetés

Ne bízzuk a véletlenre! A kedveskedéshez a formát a svájciak adják, amit a HouseWares dizájn­díjjal is elismertek, az illatot pedig bizonyosan a Jasmine szolgáltatja.

A télen termesztett rózsák illata nem az erősségük, nemúgy Jasmine, amelyik ebben a legnagyobb. Az illatanyagok aromáit vízzel porlasztva juttatja a levegőbe. Időzítve szakaszosan működik és ha kiürül a tartálya, Jasmine intelligens módon magától leáll.

A virágváza mellé téve már nem fogja senki megkülönböztetni, hogy mitől illatos a szoba és a frissítő légzés kellemes közérzettel ajándékoz meg, túl a virágos figyelmességen. A rózsák múlandók, de Jasmine és az üdeség megmarad.

URBAN REVOLT

www.urbanrevolt.com/20823

mágneses okostelefontartó autóba

A vezető látóterét lehetőleg ne takarja el semmi. Sokáig a telefon­kihangosítók a műszerfal tetején pompáztak, mert hiába a kardánboxon a tartó, ha vezetés közben nem látjuk ki hív minket,vagy oda sem merünk nézni a zsúfolt forgalomban.

Üdvös középutat választott az URBAN REVOLT az autó szellőzőnyílásába rögzíthető telefontartójával.

Megmenti vele a kilátást és hasznosítja az amúgy nagy felületet elfoglaló szellőzőnyílások valamelyikét. A formatervezés elsőrangú, ennél egyszerűbb ­ és szebb ­ megoldás aligha akad. Az okostelefon hátlapjára erősíthető öntapadó fémlap és a tartó mágnese szoros, fix és nem lazuló kapcsolódást garantál.
A telefon összes kezelőszerve szabadon marad, a szellőzőrácsok pengéi közé beszorított gumiidomok nem engednek a szorításból, bármennyire zötyög az út. A telefont kezünk igénybevétele nélkül használhatjuk beszélgetésre, vagy más hasznos célra. A tartó nemcsak telefonhoz, hanem GPS navigációhoz vagy MP3­zeneeszközhöz is maradéktalanul jó megoldás. Ha az autót leparkoljuk, teendőnk csak annyi, hogy leemeljük a kütyüt a tartóról. Nyugodtan benne lehet hagyni a szellőzőnyílásban, távollétünkben nem lesz vandlizmus tárgya.

Philips BT50A

by Sándor Gy. Zsolt www.philips.hu

a vidám hang

A PHILIPS legfrissebb dizájnja a BT50 vezeték nélküli hangsugárzó. A szögletek és derékszögek helyett az íves és kerek forma a meghatározó, próbál színt és vidámságot vinni az okostelefon és tablet technicizált világába. Smaragdzöldbe hajló burkolata és banánsárga hangszórórácsa nem akar komolykodni, sokkal inkább könnyedséget ajánl a zenehallgatáshoz.

A figyelemfelkeltő külső a tapasztalt hangépítő márka vívmányait takarja. Két watt tekintélyes hangerő mindössze nyolc centis magassággal párosul. 6 órán át elegendő zenélésre képes a beépített akkumulátor energiája, feltölthetjük a hozzá csomagolt mini USB csatlakozókábellel akár a laptopról is. A zeneforrásnak elegendő 10 méteren belül bárhol lennie, a kapcsolatot a modern Bluetooth vezeték nélküli megoldás építi fel. Nem válogatós, mindegy neki hogy almás vagy androidos készülékkel párosítjuk össze, a telefonunk pár másodperc alatt megtalálja a BT50A eszközt. Nem függünk a vezeték nélküliségtől, a tervezők normál minijack aljzatot is beépítettek MP3-lejátszó vagy egyéb nem digitális jelforrás megszólaltatásához.

A tenyérnyi Philips hangsugárzó bőséges hangerőt szolgáltat zenehallgatáshoz, vagy például nyelvlecke gyakorlásához. Legfőbb előnye, hogy tenyérnyi mérete okán bárhová befér ahová a telefonunkat is rakjuk, a táska simán elnyeli. Valódi súlyt nem jelent, alig tíz deka. A vidám színek elelve adottak, a többi már a zene dolga.

Samsung Gear S2

www.samsung.com/global/galaxy/gear-s2

okosóra

Mára a telefonon túl már az órák is okosak, csak mi maradtunk azok, akik voltunk. Fejlesztésükben úttörő volt az Apple, mint minden szerkentyűk elsődleges kitalálója, és most az örök versenytárs, a Samsung márka Gear S2 modellje következik.

Formatervezésében a Classic család háromféle dizánja (rózsaarany, platina vagy fekete) mellett a Digital család a szimpla fekete vagy fehér tokozást kapta. A szíjak változatai felsorolhatatlanok. A fő vonzerő az óra számlapjával kapcsolatban az, hogy (Digital esetén) teljesen átszabható, hatféle alap szolgál az ízlés szerinti változat eldöntéséhez.

Egy óra lényegétől ­ hogy mutatja az időt ­ annyira rugaszkodott el a Gear S2, mint az okostelefonok a szimpla telefonhívástól. 4GB memóriájában rengeteg adat tárolható és számos szolgáltatással van kapcsolata ­ elsősorban a vele párosított okostelefonon keresztül, de maga is képes GSM kapcsolatra, illetve GPS navigáció használatára.

Kézi vezérlésében a legfőbb a számlap körüli körszelet ujjmozgással zajló választék­görgetése, az oldalán a két gombbal a kiválasztás és az óraüvegen a koppintással történő jóváhagyás. Van itt minden az étterem­kereső programtól kezdve a csevegőfelületen át az Uber autóztatáson keresztül egészen a Nike+ egészségprogramig és még sorolhatnánk.

Az áramellátásról a tartozék töltő gondoskodik, amihez az órát a megadott módon hozzá kell illeszteni és a benne lévő lemerült 250 mAh kapacitású akkumulátor gyorsan magához tér.

Sok esetben hasznos, beállítás szerint például a Gear S2 rezeg a csuklón ha hívásunk van, a szatyor mélyére csúszott telefon csörgését biztosan meg nem hallanánk. A szolgáltatások zöme viszont az önálló gondolat teljes hiányának poénos ismétlődése.

Trust ARCH

www.trust.com/20400

laptop hűtőállvány

A fűtött lakás meleg szobájában sokkal többet vagyunk, mint más évszakokban. Ránevelt bennünket a világ, hogy ösztönösen bekapcsoljuk a laptopot és az ölünkbe kapva máris a neten vagyunk. Könnyen bele is feledkezünk, a tekintet tapad a kijelzőre és kevesebbet pislogva rongáljuk vele a szemünket.

Azt sem vesszük észre, hogy ennél sokkal jobban rongáljuk a noteszgépet amiatt, hogy ölünkben a zárt combokon kifektetve akadályozzuk a gép szellőzését. Saját ventilátora emiatt nem képes megszabadítani az elektronikát a felhevült belső levegőtől. A többmagos processzor, a videokártya, a merevlemez mind elsőrangú hőtermelő. Ezért találta ki a holland Trust az ARCH laptop hűtőállványt, amelyik eleve elemeli a laptopot az ölből. Rácsozott ferde tartósíkja nem bízza a véletlenre a levegőmozgást, a fémrács alatt egy lassú keverésű hatalmas ventilátor dolgozik észrevétlenül. A rendőrkék megvilágítás a fő dizájnelem, emiatt az egész úgy néz ki, mint valami hordozható gáztűzhely. Hőenergiát ugyan nem bocsát ki, ellenben a ventilátor működéséhez szüksége van áramra. Ezt saját USB csatolójával kapja a laptoptól. A laptop szűkös számú USB portjaiból egyet sem foglal le, mert a dugasz hátoldalára egy befogadó USB aljzatot terveztek, így csak toldóként terheli a laptop energiaháztartását. A formás tartó 16 hüvelykes képátfogóval szerelt laptopokat is kiszolgál hangtalanul és stílusosan. A stabil és alacsonyan tartott üzemi hőmérséklet révén megnöveli az elektronikák élettartamát. Amúgy ha nincs túl meleg a lakásban, akkor az ARCH ventilátorát be sem kell kapcsolni, a grillrács és a laptop hasalj közti távolság is elegendő a légáram fenntartásához.

NAEO diffúzorok

by Sándor Gy. Zsolt www.myrobot.hu

az egészség és a kényeztetés szolgálatában

A NAEO márka a Gingo Biloba Group csoport tagja exkluzív párásítók és aroma diffúzorok gyártójaként. A Naeo modellek változatos és fantáziadús kínálatot ajánlanak az anyaghasználat, a formavilág és a szolgáltatások terén.

A fizika összes idevágó tulajdonságait kihasználják ötletes megoldásaikban. A porlasztás ultrahangos formája több Naeo modell elvi alapja, itt a héjszerkezet leggyakrabban műanyagból van, mivel a tokozás anyaga nem kell együtt dolgozzon a porlasztás során a folyadék levegőbe juttatásához. Sok modell üveget használ, ezek mind míves egyedi üvegfúvott darabok.
Az ultrahangos porlasztás leginkább az illatolajok levegőbe juttatásánál előnyös, a levegőben olyan parányi részecskékre bomlanak szét, hogy szinte ködként lebegnek a légtérben.
A pára és/vagy aroma együttes levegőbe juttatásának másik formája a ventiláció, amely a párolgáson túl a hajszálcsövesség jellemzőit használja fel. Az illatanyagot a készülékben nedvtartó anyagokra cseppentve azok onnan szívódnak fel a ventilátor hatásos működésének eredményeként. A hajszálcsövességet sok modell a héjszerkezet anyagának megválasztásában is kihasználja. A porózus agyag, fa vagy a luffaszivacs kitűnő közvetítő anyag a folyadék és a légtér között. Hagyományos megoldás a hővel kombinált párologtatás, amelynek során a könnyebb fajsúlyú meleg levegő viszi magával a hűvösebb külső légtérbe a nedvességet és vele az aromákat. Fontos szempont, hogy ez a megoldás a leginkább helytakarékos.

Több Naeo modellbe időzítési és világítási megoldást is beleépítettek, ezek a kényelmi szolgáltatások a jó közérzetet növelik. Nem kell lemondani a Neao világról a autóban vagy a notebook mellett sem, mivel a gyártó választékában létezik USB aljzattal ellátott variáns is az egyéni aromterápiához. A Naeo modellek nemes anyagai és a kifinomult aromák az ember biológiájára hatnak a szaglás, a légzés és a látás szervein keresztül. Árképzésük tizenezer forintos kategóriában a kapott szolgáltatásért több mint korrekt, és kiváló ajándék tud lenni az aktualitás jegyében.

PHILIPS HTB3550G 12

by Philips Magyarország www.philips.hu

Térhatású Blu-ray házimozi Hi-Fi minőségben

Külsejében enyhén futurisztikus megjelenésével, a látvány és hangok terén viszont a realitásával tüntet a Philips HTB3550-es rendszere. Mintha a mozi nézőterén ülnénk, körbevesz minket 1000 Watt hangorgia.

A Philips HTB3550 veszteségmentes digitális mozihangokkal, háromdimenziós teljes felbontású HD filmélménnyel, minden részletében valósághű képi megjelenéssel ajándékozza meg azt, aki hazaviszi ezt a mozirendszert.

Mindez a lélektani határnak számító 100 ezer forintos összeg alatt elérhető... ha ketten nem mennek el plázamozizni, egy év alatt vissza is jön az ára, mert ennyit ráköltünk nassal együtt. A filmek szerelmesei kéttucatszor elmennek évente moziba, így nem erőltetett a számítás, viszont egy film többször is megnézhető a "Philips HTB3550 moziban".

A kényelem adott, a távszabályozóval a fotelből dirigálunk és ha a vezetékezés nélküli hangfal csatlakoztatás mellett döntünk, csak a filmrendezők botlásait kell elviselnünk. Nem kell az elkésőket felállva beengednünk és celofán sem zörög, ahogyan mások esznek film közben.

A Philips HTB3550 amellett, hogy teljes moziélményt adó rendszer, nem szégyenkezik az audio megszólalásban sem. Zenei CD-k és telefonon tárolt kedvenc számaink egyaránt jól szólnak rajta, ha minőségi a zeneforrás. Nemcsak a nagyfelbontású mozifilmet, hanem a nagyfelbontású hanganyagokat is felismeri. Amúgy az agyontömörített MP3 felvételeket nincs rendszer, amelyik élvezhetővé javíthatná fel.

Okostelefonunk egyetlen laza érintéssel párosítható a Philips HTB3550 rendszerrel az NFC képessége révén, és zsinór nélkül sztereóban szólhat a zene. Ezt felajánja FM rádiója is programozható adóállomásaival. Ugyanezt megtehetjük az internettel is, a Philips HTB3550 képes böngészni a világhálón zenét vagy egyéb multimédiás anyagokat kutatva.

Megjelenésében diszkrét, csak minimális fényvisszajelzés látható az előlapján, kivilágításban nem akar a karácsonyfával versenyre kelni. Európai ízlésvilágon nevelkedett szemeknek szánják, mindannyiunknak. Amivel kétségtelenül mindent tarol, az a Double Bass dupla tölcséres hangsugárzók teljesítménye, megtámogatva a mélytartományokra kihegyezett 'dohogóval'.

Mellé mindössze hozzá méltó síkpaneles tévére van szükség.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »