Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt áll: Kezdőlap Újdonságok

EcoHelmet

www.ecohelmet.com

bukósisak újraértelmezve

A papír újrahasznosul, most éppen kerékpáros bukósisak lesz belőle.
A biciklizés bukósisak nélkül veszélyes. Gyorsabbak a kerékpárok, még gyorsabbak az autók, a vezetőiknek egyre sietősebb a dolguk. A nemvárt találkozások egyre mélyebb nyomot hagynak.
Statisztikák szerint a halálos kerékpárbalesetek 85 százalékkal csökkennek bukósisak viselésével. A műanyag sisakok kényelmetlenek és drágák, ha nem a fejen vannak akkor nehezen kezelhető koloncok.

Egy amerikai tervezőnő, Isis Shiffer nyerte a James Dyson Alapítvány nemzetközi formaterv- és ötletpályázatát az EcoHelmet biciklis bukósisakkal három napja.
Külföldi útjain a kölcsönbicikli használat során ütközött a sisak-gondba, mert nem tudta ésszerűen megoldani egyszerre figyelve a kerékpározás biztonságára és a pénztárcára.

Amit most kitalált, az kézreálló és praktikus, egyszerű és olcsó - lángelmére vall. A strapabíró EcoHelmet rácsos szerkezetű kartonpapírból készül és pántokkal lehet a fejre rögzíteni.
A tervezőnő kikötése, hogy újrahasznosított papírból (esetleg műanyagból) állítsák elő. Nagy a teherbírása, behatásnak a fehér poliuretán-habbal megegyezően áll ellen.
Körülbelül 5 dollár az ára és többször is felhasználható. Biciklizés után úgy kezelendő, mint egy lampion, négy-öt centi vastagra (vékonyra?) lehet egy mozdulattal összecsukni. Jól elfér egy táska alján.

A dizájndíjat évente ítélik oda, egyszerű és ötletes megoldások szép formába öntött megvalósításáért. Az idei nyertes az ipari formatervezésben jártas Isis Shiffer, aki a Spitfire industry tervező vállalatot alapította.

Ötletét sokan fogják kedvelni, mert a biciklis társadalom külön hangsúlyt fektet a biztonságos közlekedésre, a környezetvédelemre és -tudatosságra.

Trust GXT 213

by Sándor Gy. Zsolt www.cedrus.hu

USB Hub és egérvezeték terelő

Trust GXT 213 ránézésre ez mi lehet? Kombinált asztali rendfenntartó és csatlakozóközpont? Vagy Marsra telepített emberi kutatóbázis? Netán támadásra kész kibernetikus skorpió?
A Trust GXT 213 elsődlegesen USB Hub és egyben egérvezeték terelő. Nagy szolgálatot tesz minden szenvedélyes gamernek és olyanoknak, akik a rendet kevésbé követik, de arra attól még vágynak.

A Trust GXT 213 fő feladata a játékos megsegítése. A vezetékes egér zsinórját az aszal síkjától felemeli, hogy az önfeledt játszás közben az egérzsinór semmibe ne akadhasson bele. A rugalmas gumiprofil megemelve tartja a zsinórt és némileg a rángatást is tűri, mert a zsinórt az ostorszerű képződmény teljes hosszában egy süllyesztett gumicsatorna fogja közre. A meg nem vezetett szabad zsinór hosszát magunk választhatjuk meg. Ha a billentyűzet és egér is vezetékes - márpedig magára kicsit is adó gamer csak ilyet használ - emellett egy joystick meg egy gamepad is kellhet. Ilyenkor a Trust GXT 213 USB Hub négy USB 2.0 csatlakozó portja igazi áldás. A vezetékek gubancolódás nélkül elrendezhetők és lesz végre fix helyük az asztalon.

A formatervezők nem fogták vissza magukat, a portoknál kis kék kontrollfény gyullad ki, a Hub közepe és a stabil három gumilábazat is kéken világít, amit amúgy ki is lehet kapcsolni.

Akinek ilyenje korábban nem volt, nem is hiányozhatott neki, aki viszont egyszer kipróbálta, nem akar többé lemondani róla. A maga agresszívre hangolt esztétikumában a Trust GXT 213 praktikus és tartós darab, a gyártó mindezt hároméves garanciával toldja meg.

Philips F8 Fidelio Atmos Soundbar

www.philips.hu

Panoráma hangzás felülről is

Philips F8 Fidelio a ritka példa arra, hogy a műszaki világban a fizika és a funkció nem gátolja a formatervezés érvényesülését. Hangrendszer 5 centis magassággal? 18 hangsugárzó egy oszlopban? A Philips F8 a Fidelio gyártmánycsalád legújabb és a legtekintélyesebb tagja ezt mind tudja és még szép is.

A Philips F8 külön kategória: 'soundbar'. Hangoszlop a fordítása, azonban ez az oszlop nem áll, hanem fekszik. Kifejlesztésében a cél az esztétikum legmagasabb fokának elérése volt a funkció csorbítása nélkül. Feladata a házimozi helyiség tökéletes behangosítása.
Maga a Fidelio elnevezés a HiFi (High Fidelity) szó utánérzése operahős nevébe oltva.

A Philips F8 Fidelio Atmos hangrendszerkénti besorolása 5.1.2 azonosítójú. Normál 5.1 formációban az ötös szám jelöli, hogy irányultan szóló hangcsatornából 5 áll rendelkezésre a síkban. A hangzásnak van szélessége és mélysége jobbra-balra, előre-hátra. Az egyes szám jelöli a nem irányultan képzett mélyhang csatornát, hangja térérzet nélkül terül szét. Ez a Philips védjegyes Ambisound megoldása.
A Philips F8 Fidelio Atmos 5.1.2 azonosítójában a további kettes szám újdonság. Azt jelöli, hogy fejünk felett újabb 2 csatorna jelenít meg hangokat, ezzel a síkban körbeölelő hangok helyett 3D térhatású hangzás vesz körül minket.

Ez a Dolby Atmos® 3D világa.
A Dolby nagymúltú intézet, ott találták ki korábban az ötcsatornás mozihangzást is.

A Philips F8 Fidelio Atmos 5.1.2 rendszer akkor teljesít, ha a hangforrás is ilyen 8 csatornás rögzítésű. A hangkép sokat dob a filmélményen és az Amerikai Filmakadémia olyan komolyan veszi, hogy a „Legjobb hang” kategóriát megalkotva külön osztanak Oscar-díjat érte.

A Philips F8 a fekvő hangoszlopban 18 hangsugárzóra osztja ki hét hangcsatorna megszólaltatásának feladatát. A síkban történő megszólaltatást (bal, jobb, elöl, hátul és középen) nyolc különféle hangsugárzó végzi. Fejünk felett a hangokat két csatornában egyenként 5-5 hangsugárzó jeleníti meg.

Különálló, padlóra szánt mélyhang-sugárzója a nyolcadik csatorna hangjáért felel egy 25 centis átmérőjű membránnal. Lefelé, a padló felé nyomva teríti a mély hangokat. A hangoszloppal vezeték nélküli kapcsolat tartja az összeköttetést.

A rengeteg szám és adat még nem ért véget: a Philips F8 összesen 400 Watt zenei teljesítmény felet dekezik, ebből csak a mélynyomó 220 Wattot tesz ki. Mozdonynak sincs ekkora hangereje. Praktikusan összeköthető okostelefonnal Bluetooth kapcsolaton keresztül, a 4K felbontású tévék szuper hangzásához pedig áteresztő HDMI bemenettel rendelkezik ultra HD tartalmak kezelésére.

Urban Revolt EXOS 3D

by Sándor Gy. Zsolt www.urbanrevolt.com

Virtual Reality szemüveg

Urban Revolt EXOS 3D Virtual Reality szemüveg kell, ha ki akarunk lépni a valóságból, vele játszi könnyedséggel megfeledkezhetünk a környező világról.

Urban Revolt EXOS 3D Virtual Reality szemüveg kerül hamarosan a boltok polcaira. A szemüveg tovább bővíti az okostelefonok köré kifejlesztett technikai kiegészítőket. A holland márka a mesterségesen előállított háromdimenziós világba enged vele betekintést. Saját energiaigénye nincsen, leginkább egy okostelefonhoz szánt 'okostok'.

Az Urban Revolt EXOS 3D Virtual Reality szemüveg hasonlít egy búvárszemüvegre, csak nem kilátunk rajta, hanem belenézünk. Gumibéléses, gumipántos kiképzése az okostelefont elöl fogadja be a lecsapható frontoldali ajtón keresztül. Állítható rajta az egyénfüggő szemtengely távolság és a mozgóképkép fókusztávolság. A behelyezett telefonhoz a hozzá csatlakozó fülhallgató vezetéknek, az akkumulátor-töltő kábelnek, USB tartozék zsinórnak a tervezők az Urban Revolt EXOS 3D Virtual Reality szemüveg felületén nyílást hagytak szabadon. Az Augmented Reality (komputeres grafikai rásegítés a valóságra) megoldáshoz, mint amilyen a Pokemon alkalmazás is, kameranyílást is kiképeztek. Ez elektronikus katalógusok, múzeumi ismertetők, stb. élményszerű olvasását is lehetővé teszi.

Ha játszhatnékunk van, pillanatnyilag a több mint százfajta letölthető Apple App Store vagy Google Play Store játékválasztékból a már okostelefonra telepített 3D-képes játékprogramot kell elindítanunk. Kikapcsoljuk a külvilágot és elmerülünk a látványba. Ehhez persze a fülhallgatót is használni kell a saját magunk keltette hangok segítségével.

Az Urban Revolt EXOS 3D Virtual Reality szemüveg hathüvelykes méretig fogad be telefont, a beépített lencsék 80 fokos nyílásszögű rálátást biztosítanak a telefonra.
A szemüveg saját tömege kevesebb, mint 39 deka.

Philips BT110R PixelPop

www.philips.hu

víztűrő hangsugárzó

Vidám színek, jókedvű nyár. A formatervezők provokatív égőpiros tokozást választottak és praktikus legömbölyített éltalálkozásokat a használathoz. A membrán rácsára festett síkidomokat terveztek, ami távolabbról háromdimenziós felületnek látszik. A tokozás tapintásra gumis jellegű, csúszásmentességet ígér és megvéd a kisebb koccanásoktól.

A Philips BT110R PixelPop hangsugárzó Bluetooth csatlakozása biztosan nem ázik el, mivel a vezetékezés hiánya garantálja a vízmentességet, maga a készülék IPX4 szabvány szerinti vízállóságú és a fröccsenő vizet kiválóan bírja. Nyáron a vízparton, amúgy egész évben a kád szélére téve szólhat a zene. Utóbbi azért fontos, mert lehet, hogy nem fröcsköljük le, de a fürdőszoba párája sem tud kárt tenni benne.

Aránylag kis mérete mellett a Philips BT110R hangsugárzó sok mélyet és dinamikus hangképet nyújt az okostelefon vagy a tablet memóriájában tárolt zeneszámokat megszólaltatva.

Belső akkumulátorát feltöltve 8 órán át szolgáltat energiát. A tartozék töltőkábellel lehet PC/USB- kimenetről tölteni, vagy okostelefon konnektoros mini-USB csatlakozású töltőjével kaphat áramot. A töltést jelző kis piros LED kialszik, ha a Philips BT110R PixelPop teljesen feltöltött. Tetején van a be/ki kapcsológomb és a Bluetooth párosítást indító másik gomb. A már párosított készüléken apró kék LED fény világít folyamatosan. Hátoldalán a vízálló fedősapka alatt a töltési aljzatot és egy 3.5 mm-es minijack audio bemenetet találunk, ha hordozható MP3-lejátszó, vagy más vezetékes zeneforrás áll csak rendelkezésre.

A torzításmentes hangzásért a Philips BT110R PixelPop elektronikájába Anti-clipping határolót építettek be, amelyik nem engedi a hangszóró túlvezérlését.

Tartozéknak egy piros pánt is jár, amivel csuklón lógatva vihetjük a hangsugárzót bárhová. Beépített mikrofonja segítségével a Philips BT110R mobiltelefon hívásokat is képes kezelni.

Pro­Ject VTE

www.audiocentrum.hu/Pro-Ject

függőleges lemezjátszó

Po­Ject VTE függőleges lemezjátszót talált fel az osztrák Pro­Ject cég, a hagyományos hanglemezek lejátszására szolgáló készülékek avatott gyártója.

A Pro­Ject VTE két szempontból is úttörő lejátszó. Elsősorban technikai bravúr, hogy a lemez nem felfekszik egy vízszintes tányérra, hanem szemből lehet ráhelyezni a korongot a lejátszóra. Így a helyigény sem kérdés többé, mert a lejátszó akár a falra is felszerelhető.

A másik vívmány a Pro­Ject VTE kétféle változata. Az egyiknél a világon mindenütt kapható hagyományos lemezjátszók analógiájára a tányérhoz képest jobbra van a kar a jobbkezesek örömére. A másik fajta Pro­Ject VTE megoldásnál a kar a lemeztányértól balra kapott helyet és így a balkezesek tudják kényelmesen használni. Rendelésnél el kell előre dönteni, hogy ki fogja kezelni a lemezjátszót és úgy választani a jobbos Pro­Ject VTE­r (right) vagy a balos VTE­l (left) verzióból.

A műszaki megoldás a gyárilag beállított precíz tűnyomással és a stabil meghajtással úgy teljes, hogy a lemez síkja enyhén döntött és a tengelyén a lemezkorongot egy ráhelyezett leszorító stabilizálja.

A lemezjátszó nem több, mint 3.5 kiló, falra a gyári tartozék felfüggesztővel szerelhető. Függőleges helyzetben a saját talpain asztalra helyezve is működtethető. A hangszedőt hagyományosan az Ortofon szállítja. A Po­Ject VTE háromféle színben nemsokára itthon is kapható. A fehér, fekete vagy piros szín matt felülete egyaránt beleillik adott enteriőrbe, vagy szándékosan kiemelkedik belőle. A rendhagyó funkcióhoz a formatervezők ­ szakítva a négyszögletesen unalmas régi formával ­ kihívó alakot választottak, így a minőségi hangzás mellé egyedi látvány társul. Külön attrakció a lemeztányér szabadon futó szilikonszíjas meghajtása.

Trust VEZA

by Sándor Gy. Zsolt www.cedrus.hu

vezeték nélküli egérpados billentyűzet

A holland formavilág ésszerű egyszerűsége sugárzik a Trust cég VEZA nevű kombinált beviteli eszközéből. Kiküszöböli a noteszgépek két gyengéjét, a kényelmetlen klaviatúrát és a nem mindig kézreálló tapipadot. Mindezt egységbe foglalva jól kezelhetően és kis helyigénnyel teszi.

A tervezők egy normál méretű billetyűzetet házasítottak össze egy átlagosnál jóval nagyobb méretű touchpad felülettel. Az egyes billentyűk nem érnek egymásba, biztos és pontos lesz a betű leütés. A VEZA beviteli eszközt magyar karakterkiosztással is gyártják hazai felhasználóknak. Egy sor kényelmi funkciót is elhelyeztek a billentyűk legfelső sorában, kék váltógombbal érhetők el. Hangerő szabályozás, multimédia jelátszás, internet elérés, elektronikus levelezés, közösségi oldalra kapcsolódás a legfontosabbak a dedikált billentyűk sorában.

Az eszköz két ceruzaelemmel működik, piros visszajelző fény gyullad fel, ha lemerültek. A VEZA a vezérlőjeleket 10 méterig tudja eljuttatni, amiket a vevőegység a noteszgépbe, vagy PC­be, vagy játékkonzolba dugva érzékel. Kisméretű mikro USB dugaszának a billentyűzet hátoldalán képeztek ki egy tárolórekeszt, így szinte lehetetlen elhagyni.

Végtelenül egyszerű derékszögű vonalak és lekerekített élek jellemzik az eszközt és a billentyűk formája is ezt a tervezési elvet követi. A gyártó a szavatolt minőségben bízva 3 év garanciát nyújt a kombinált billentyűzethez.

Lebegő Bluetooth hangsugárzó

thegadgetflow.com

Kihangosítás az űrkorszakban

A Levitation Arts, Inc. levédett tulajdonoa a mágneses erőtérrel működő lebegő hangszóró. A hálózati árammal megtáplált talprész felett a saját mágnest tartalmazó hangszóró az ellentétes polaritás miatt képes lebegve fennmaradni a levegőben.

Saját akkumulátora van, amivel hangerőtől függően akár egész nap is szólhat a zene. A kihangosított okostelefon vagy táblagép NFC gyorspárosítással a jelet Bluetotth kapcsolattal továbbítja a hangszórónak.

Fontos a hangzás, de még fontosabb a látvány. A lebegés hangsugárzó 3D hatású hangteret hoz létre, de még nagyobb hatást kelt a titokzatos lebegés, és működés közben a hangsugárzó gömb még forog is.

A szerkezet audió szempontból telitatlálat, nincsen élrezonancia és a talprész is teljesen idomul a gömb formatervéhez. Több cég megvásárolta licencet és már Star Wars 'Halálcsillag' változatban is kapható.

Philips AE8000 digitális internet rádió

www.philips.hu

Formatervezése a szimmetriát veszi alapul.

A rádiózás száztíz éves múlttal büszkélkedhet. A digitális rádiózás hazánkban alig hatéves. A formatervezők feladata viszont örökérvényű.
A vonalzó és a körző az ókorból ismert rajzeszközök, a mai hollandok is előszeretettel használták az AE8000 megalkotásához. Hozzá csak a geometriából ismert tükrözést vetették kölcsön. A Philips AE8000 rádióval a dizájn nem hagy kétséget afelől, hogy a rajzasztalon a holland mérnökök a szomszédos német hatásokat engedték szabadjára.

Vízszintesen és függőlegesen is szimmetrikus előlapot állítottak elő, amit a kezeléshez szükséges funkciók okán csak a lehető legkisebb mértékben változtatták el. A baloldali kijelző fontos informatív zóna, vele átellenben a hangsugárzó védőrácsa adja a szimmetriát. A kezelőgombok a hossztengely mentén arányos elosztással találhatók. A teljes tükörképet a bekapcsológomb meg az ébresztési késleltetés gombja oldja.

A hagyományőrző kialakítás vadonatúj elektronikát takar. A Philips AE8000 képes az analóg FM és a DAB+ digitális földi rádióadások vételére. WiFi csatlakozással az internetre fellépve a világháló rádióadóinak műsorát közvetíti otthonunkban. Műfaj szerint, földrész szerint és más szempontok alapján is lehet az adókat csokorba gyűjteni. A kényelmes kezelést a távvezérlő biztosítja, a rádió memóriájában tárolt adókat így lehívni a legkönnyebb.
Ha kerülnénk a zenét megszakító híreket és reklámokat, erre az internetes rádiózás az egyedüli megoldás.

Az AE8000 kékes színű digitális kijelzője informatív, megjeleníti a digitálisan vett műsorszám előadóját, a szám címét, az állomás nevét és helyét, a kódolt tömörítés adatait, valamint a kapott jel megbízhatóságát.

Asztali rádióként hálózati árammal üzemel, fejhallható kimenete plusz szolgáltatás, AUX bemenete a saját zenéink kihangosítására vár. A hátoldali ostorantenna a helyi földfelszíni adók vételi viszonyai szerint használandó.

Stadler Form JASMINE

www.stadlerform.hu

Valentin-­napi illatos meglepetés

Ne bízzuk a véletlenre! A kedveskedéshez a formát a svájciak adják, amit a HouseWares dizájn­díjjal is elismertek, az illatot pedig bizonyosan a Jasmine szolgáltatja.

A télen termesztett rózsák illata nem az erősségük, nemúgy Jasmine, amelyik ebben a legnagyobb. Az illatanyagok aromáit vízzel porlasztva juttatja a levegőbe. Időzítve szakaszosan működik és ha kiürül a tartálya, Jasmine intelligens módon magától leáll.

A virágváza mellé téve már nem fogja senki megkülönböztetni, hogy mitől illatos a szoba és a frissítő légzés kellemes közérzettel ajándékoz meg, túl a virágos figyelmességen. A rózsák múlandók, de Jasmine és az üdeség megmarad.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »