Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt áll: Kezdőlap Újdonságok

Marshall KILBURN hordozható hangrendszer

www.audiocentrum.hu

A zenei Marshall-segély

Marshall Kilburn néven vezeték nélküli hangerősítő rendszert hozott forgalomba a patinás angol márka.

A Marshall Kilburn minden külső elemében utánozza a hetvenes évek koncertjeinek elmaradhatatlan kellékét, a gitárerősítőt. Tetején a tekerős potméterek mellett most is ott a dugasz aljzat.
Most nem gitárzsinórt, hanem 3.5 mm jackdugóval ellátott vezetékes hangforrásokat fogad be. Van ennéle egy kényelemesebb megoldás is. Vezeték nélkül csatlakoztatható rá okostelefon vagy táblagép és a rajtuk tárolt zene hatalmas hangerővel szólal meg. A Marshall Kilburn a Bluetooth hangforrástól maximum 10 méternyire bárhol működve veszi a jeleket.
Mindezt a beépített akkumulátor látja el energiával és ha nem teljes hangerővel bömböl, akkor reggeltől estig képes zenélni. Hangszóróből három is belekerült, a sztereó zenei képet két darab 8-8 Watt teljesítményű hangsugárzó alakítja ki és azt egy 25 Wattos mélyhangsugárzó támogatja.
A többkilós fenevad nagy hangerőnél sem torzít és a súlya miatt nem rezonál be.A Marshall Kilburn kezelőszerveit a nosztalgia jegyében a tekerős hangerő beállító gomb mellé külön magas- és mélyhang szabályozó gombokkal bővítették ki. Műszer kategóriájú billenőkapcsoló látja el a rendszert árammal és kis piros kontrollfények jelzik a funkciókat. A formatervezők vették a fáradságot és még az előlap rácsát is a cégre jellemző klasszikus, durvaszövésű fémszálas anyaggal alakították ki. Már a márkafelirat stílusa rögtön beazonosítja a gyártót. A műbőr tokozás érdesített kávája sem hagy kétséget arról, hogy replika-gyanús végterméket álmodtak meg.
A hordozópánt is üzenetes, amely szándékoltan a zenészek gitárjának tartóhevederét utánozza. Leakasztható, ha a Marshall Kilburn megtalálta a helyét a szobában a kihangosításhoz. A teljes nosztalgiához a régi gyűrűs telefonzsinórokra hajazó gyári csatlakozókábel járul hozzá. Mindkét vége és a Marshall Kilburn kezelőfelületén minden fém arany színben vonzza a tekintetet.

Trust AERON vezetékmentes Qi telefontöltő

by Sándor Gy. Zsolt www.cedrus.hu

Találkozik a kényelem és az esztétikum

Trust AERON vezetékmentes okostelefon töltőt kínál a holland cég azoknak, akik szeretnek a tudomány újdonságaival a gyakorlatban találkozni.
Az elektromágneses tér már korábban is szolgált akkumulátor töltésére. Az elektromos fogkefénél már régen így oldják meg, hogy az áramforrást és a töltendő akkumulátort el lehessen választani. Azóta a gerjesztett erőteret úgy sikerült kialakítani, hogy a már jóval nagyobb energiaigényű okostelefonokat is be tudták vonni.

A Trust AERON vezetékmentes megoldása elegáns, lapos és kivitele követi az okostelefonok formáját. Alakja a pontos illesztést is segíti, hogy a telefon ne nagyon lóghasson le a töltőről, és gondosan a helyére kerüljön. Innen bármikor felvehetjük, amikor hívnak minket és szabadon mozoghatunk vele otthon. A beszélgetés végeztével visszahelyezve Trust AERON padra a feltöltés folytatódhat.

Az okostelefonok gondosan kialakított formáját és a végsőkig simított felületeit a töltőnek nem kell feltétlenül követnie, mert a telefon esetleg nem is feküdne biztonsággal a töltőn. A dizájnos mintázat inkább segít a telefonnak a töltőn nyugodni.
A vezetékmentesség csak a telefon és a töltő között értelmezhető, mert a töltőt el kell látni árammal, amit a gyári tartozék mini USB kábellel biztosítunk. A töltést LED kontrollfény jelzi és az 5W energia hasonló hosszan tölt, mint egy hagyományos 1 amperes vezetékes töltő által igényelt időtartam.

Az elektromágneses tér működését nem zavarhatja fémtárgy, mert károkozás léphet fel. Ezért a tervezésnél az FOD (Foreign Object Detection) idegentárgy-észlelési intelligenciát alkalmazzák, segítségével a töltés veszély esetén leáll.

A Trust AERON vezetékmentes megoldásról fontos tudni, hogy a Qi rendszerű töltők családjába tartozik és a meglévő telefont ellenőrizni kell, hogy
     
  • a) gyárilag egyáltalán alkalmas-e vezeték nélküli töltővel együttműködni
  • b) azonnal tölthető-e vagy csak erre profilírozott hátlapcserével lehet megoldani
  • c) a Qi rendszerben lehet-e tölteni, vagy a másik (Powermat) rendszert ismeri-e
Sok kételyre válasz, hogy az okostelefont védő tokok nem jelentenek gondot, a töltéshez nem kell levenni a készülékről. Ez alól csak a fémet tartalmazó tok a kivétel. Minél közelebb van a telefontest a töltőállomás felületéhez, annál hatékonyabb a töltés, de a tokok vastagsága ebben a vonatkozásban elhanyagolható tényező.

Tivoli Audio Model One DIGITAL

www.audiocentrum.hu

nosztalgikus külső hipermodern belsővel

Tivoli Audio Model One DIGITAL a beszédes nevű újonnan megjelent amerikai rádió, amelyet vonalzóval és körzővel terveztek.
A Tivoli Audio Model One DIGITAL dizájn – valódi fa doboz, durvaszövésű fronttextil, kerek kijelző – a rádiózás szerelmeseinek üzen és visszatekint 1965-re. A hangmester-feltaláló Henry Kloss több mint 50 éve fejlesztette ki mérföldkőnek tekintett rádióját, a Model Twenty One készüléket.Akkor ultramodernnek számító külső megjelenése máig termékenyen hat az ipari formatervezőkre. Analóg rádiónak tökéletes volt, lévén akkoriban csak analóg adások sugárzása az éterben.

Jó 15 évvel ezelőtt alakult meg a Tivoli Audio vállalat, amelynek alapítója együtt is dolgozott a feltalálóval. A Tivoli Audio cég Model One rádiója tisztelgés volt Henry Kloss munkássága és eredményei előtt. A ma is kapható Model One szintén analóg elvű készülék.A Model One legfrissebb változata lett a digitális verzió, amelynek tudása minden eddigit összegez.A Tivoli Audio Model One DIGITAL egyesíti magában a ma korszerűnek tartott megoldásokat, amelyekkel zenélni lehet. Feljelentkezik a Wi-Fi hálózatra és használhatja a Spotify, Deezer, Tidal, QQ streamelhető szolgáltatásokat. A világhálón ezernyi webes adóállomást talál meg. Rádió tunere az analóg FM mellett a DAB+ magyar szabvány szerint sugárzó adókat képes fogni. Ha mindez nem elég széles választék, akkor vezeték mentesen csatlakozhatunk vele adott Bluetooth® jelforrásra. Okostelefonról, tabletről ezzel hallgathatjuk meg a zenegyűjteményt. Remélhetőleg a zenetár nagyfelbontású felvételeket tartogat, hogy érvényesülhessenek a hagsugárzó akusztikus képességei.
Vezérlése roppant egyszerű a Tivoli Audio ingyenes ’ART’ alkalmazásával, amelyik az iOS és az Android rendszert egyaránt ismeri. Használhatjuk a rádió közepén a multifunkciós tekerő/nyomógombot is.
Az egyhangszórós kivitel ne tévesszen meg senkit, mert szteró térhangzásra is képes. A másfél kilós készülék gyakorlatilag egy aktív hangfal sztereó rádiótunerrel beoltva. A másodhangfal szerepét a külön kapható Tivoli Audio CUBE hangsugárzó töltheti be.Vezeték nélkül szólaltatható meg és önállóan, sztereóban vagy multi-room megoldássá köthető össze számos CUBE így minden szobában élvezhető ugyanaz a zene. Az ART hangfal szintén képes ellátni ezeket a feladatokat, még falra is akasztható a lapos és kerek kivitel. Formája hangkeltésre lett kifejlesztve és mindenféle kiépítettségben teljesíti is az elvárásokat.Azok, akik már meghallgatnak egy Tivoli Audio rádiót, azután más hangkeltő eszköre nem vágynak. Hangzásvilága és formatervezése élményt jelent a fülek és a szemek számára egyaránt. Az analóg mono rádióktól hosszan ível a pálya a többhelyiséges, vezetékezést nem igénylő, modul rendszerben kialakítható és könnyen változtatható összeállításokig.
Mindehhez hadrendbe állítja az otthon fellelhető összes zeneforrást és garantálja a komplex kikapcsolódást.

Philips ShoqBox SB300B

www.philips.hu

vezeték nélküli fényes hangzás

Philips ShoqBox SB300B névvel és a látvánnyal sokkol a hangrendszer. A dübörgő zene ritmusára a hangsugárzó saját algoritmusát követve színes LED fényeket bocsát ki magából.
Philips ShoqBox SB300B termékével a holland cég igencsak magára vonja a figyelmet. Mindkét oldalára terveztek mélyhangsugárzót és középen egy széles átvitelű hangszóró teljesít. Az összes membránt erős rácsok védik, a kivitel robusztus és ütésálló. A fizikai behatások ellen a masszív héjszerkezet óvja, felületi kiképzése pedig a víz és por ellen védi meg.

Minősített IPX7 vízálló kivitellel tervezték, a májusi eső ellen szabadtéri buliban is megvédi. Minden gombja gumifelület alá rejtett érintőkapcsoló és a csatlakozó aljzatokat is gumisapkák védik. Nemcsak a víztől, hanem a por ellen is tökéletesen védve van.
Vezeték nélküli Bluetooth® kapcsolattal okostelefonról vagy táblagépről akár 20 méteres távolságból is elláthatjuk zenével. Közben a telefon vagy tablet biztonságos fedél alatt a házban lehet.
A Philips ShoqBox SB300B elektronikával a párosítást a keresési program másodpercek alatt elvégzi.
Ha nincs más forrás, csak MP3-lehátszó, vagy hordozható CD-játszó, akkor jól jön a szabványos 3.5mm minijack csatlakozó aljzat bemenete.A Philips ShoqBox SB300B buliképes, az agresszív formatervezés gondolt a tartós igénybevételre is. Teljes feltöltéssel 8 órán át lehet vele zenélni. Li-ion akkumulátorát mini USB aljzatról tudjuk energiával ellátni és folyamatos 4 Watt teljesítménye elegendő hangerő a parti behangosításához. A fényjáték fokozza a hangulatot és emlékezetessé teszi az estét.

Az összképet a Philips ShoqBox SB300B azzal gazdagítja, hogy beépített mikrofonja révén mobiltelefon hívásokat is lebonyolíthatunk. Kihangosítóként a zenélést megszakítja, majd a hívás befejeztével onnan folytatja. Igényes hangzásával kiváló kisegítő eszköz tud lenni konferencia-beszélgetésekhez. A gyártó a Philips ShoqBox SB300B modellre egy év garanciát vállal.

Trust GXT 880 mechanikus billentyűzet

by Sándor Gy. Zsolt www.cedrus.hu

dizájn a fanatikus játékosoknak

Trust GXT 880 mechanikus billentyűzet jelent meg a holland gyártó kínálatában játékosoknak szánva. Külsejében nincsen hivalkodó elem, inkább a különleges tervezés és kialakítás okán érdemel figyelmet.

A sötét felület a piros emblémával egyértelműsíti, hogy a szenvedélyes játékosok társadalmát célozza meg. Nincsen futurisztikus formatervezés, itt a használhatóság és ergonómia uralkodik, meg a strapabírás. A lenyomott billentyű útja mindössze 2 mm és reakcióideje bravúros 5 millisec. Emiatt a gombok hihetetlenül gyorsan és megbízhatóan kapcsolnak.
A mechanikus billentyűk rugós megoldása és a határozott billentyűmozgás biztosítja a gyártó által tanusított 50 millió (!) leütésnyi élettartamot.

Játékhoz egyetlen átkapcsolással a zászlóként lengedező Windows ablak gombja kiiktatható.
A billentyűk közül négyre adott sorrendben történő több leütésből álló sorozat (makro) programozható. Ez okból (anti ghosting) védelmet kapott több billentyűnek adott kombinációban történő lenyomásához. Így egyetlen parancs sem vész el és ez biztosítja, hogy játék közben egyes feladatok vagy mozdulatok végrehajtásához megkövetelt több billentyű lenyomása érzékelhető legyen a játékprogram számára. Egy-egy makro 60 lépést tud rögzíteni.

Non-stop élvezethez a GXT-White billentyűkre LED háttérvilágítás kapcsolható. Többféle megvilágítási lehetőség áll rendelkezésre, ha a környezet fényviszonyai ezt megkövetelik.
A zsinórzat dörzsálló hálós harisnyát kapott, hogy az asztal éle ne kezdhesse ki a sok mozgatás során. A zsinór USB 2.0 csatlakozóban végződik a számítógépes adatkapcsolat létesítéséhez. A billentyűzet hasa alatt terelőprofilok rögzítik az egyéb (pl. fejhallgató vagy egér) kábeleket. A billentyűzet szándékoltan elég nehéz és stabil, hogy csak a játékost ragadhassa el a játék heve.
A Trust cég bízik terméke minőségében és a játékosok vehemens természetének dacára 2 év gyártói garanciát vállal. Magyar nyelvű (ANSI 852 karakterkészletű) kiosztással hozzák idehaza forgalomba.

SAMSUNG Galaxy S8

www.samsung.hu

még a hivatalos bejelentés előtt

SAMSUNG Galaxy S8 izgalom keríti egyre inkább hatalmába az Android táboron belül a Samsung hívőket. Még pár nap a hivatalos megjelenés (március 29.) előtt, de már egyes jólértesültek sokat tudnak.

Profi hírkiszivárogtató Evan Blass, aki közölte a közösségi média oldalán a fenti fotósorozatot, amelyik a SAMSUNG Galaxy S8 külső megjelenését és a színvilágát mutatja be elöl-hátul (és oldalt).

A SAMSUNG Galaxy S8 az előző luxusmodell S7-től karakterében nem, de formatervezési megoldásaiban már lényegesen eltér. Először is az üvegfelület - ami a kijelző maga - ráterpeszkedik az egész előlapra, szinte nincs már holttér és káva is alig fellelhető. Ez a kikapcsolt állapot. Bekapcsolva is alig van felette csík alul-felül, ahol egyéb gyártási okok miatt nem a kijelző felülete foglal helyet.

Szép dizájn-megoldás. Minden korábbi hagyománnyal szakítva eltüntették az androidos rendszerre jellemző középső gombot a legalsó sávból. Ezzel egy (már akinek) gyönyörű, homogén felület keletkezett, amit nem bont meg semmilyen fizikai elkülönülés.

Ha eltüntették a SAMSUNG Galaxy S8 előlapjáról a nyomógombot, az ujjlenyomat-vizsgáló szolgáltatást is elvesztették. Legalábbis a frontoldalon, mert a hátfal fotóján a jobb oldali gomb lesz az. Középen a megnövelt fényérzékenységű kamera lencséje figyel. Baloldalt a vaku és vele talán egybeépítve a (szintén ujjunkra igényt tartó) S Health szolgáltatás letapogatója található. Utóbbi a pulzusnak és a vérünk O2 szállító képességének mérhetőségét hivatott ellátni.

Ha valakinek kényelmetlen a hátoldalon igazgatni az ujját az ujjlenyomat azonosításhoz, szóba került a SAMSUNG Galaxy S8 fejlesztési szakaszában, hogy az előlapi kamera irisz-szkenneléssel azonosítaná a jogos tulajdonost és engedné hozzáférni saját méregdrága telefonjához. Ugyanis az új készülék az előd negyedmillió forintos kategóriáján túllépve, ezer eurós árszínvonalon indít a boltokban. Átlépheti a háromszázezer forintos pszichológiai határt is.

A SAMSUNG Galaxy S8 egyéb tulajdonságait nem kerülnek terítékre, hagyni kell a Samsung cégnek is valamit a nagy napra. Egy bizonyos, a fotózáshoz használt hátfali kamera már az S7 modellnél leiratkozott a számháborúban való részvételről. Az S5 modell 16 megapixeles kamerájához képest ’csak’ 12 megapixeles lett az S7 érzékelője és ez a pixelszám marad a SAMSUNG Galaxy S8 esetében is, más paraméterekben eszközölnek javítást.

Várjuk a SAMSUNG Galaxy S8 bemutatkozását, jöhet a „mobil ki-mit-tud” újabb felvonása. Addig is a fizikai megjelenés hagy időt a szemnek a szép formán és a fakított színeken elidőzni. Az Unpacked 2017. március 29-i eseményéhez kapcsolódóan az alábbi webcím ad még pár napig biztatást magyar nyelvű megtekintőinek, amely március 09. óta fut: www.samsung.hu

Stylies ELARA

www.irobotcentrum.hu/Stylies

svájci dizájn a levegő illatosítására

Stylies ELARA aromadiffúzor az új termék, amely a tavasz illataival együtt jelent meg itthon. A Stylies cég szilárd (gél) alapú illathordozót kisérletezett ki, amely a párolgó illóolajok gyorsan csökkenő illatkoncentrációjához képest azok akár 25-szörös időtartamára elegendő illatanyag kibocsátására képes egy illattégely tartalmával. A Stylies ELARA aromadiffúzor ugyanakkor az illóólaj cseppekkel is működtethető.

Formája kisméretű kockára hasonlít. Magassága pontosan 10 centiméter. Még a kisasztalon is jól mutat, helytakarékos és nem kell eltenni szem elől.
Nyugodt és sallangmentes formavilág, minden zavaró elem nélkül. Háromféle - fehér, sötétszürke és magenta - szín a választéka. Az energiaellátás lehetősége is kényelmes hármas: 230 Voltos hálózati adapter, cserélhető ceruzaelem vagy -akkumulátor, de USB-s áramforrásból is kaphat tápenergiát. Alig 1.3 Watt energiát fogyaszt.

A Stylies ELARA aromadiffúzor vezérlése a doboztetőn elhelyezett programgombbal történik. Ki/bekapcsolás, szakaszos működtetés, normál vagy intenzív illatkibocsátás programpontokból áll össze a kezelése. Az aktuális program elérését LED kontrollfény erősíti meg.

Használata gondmentes és a Stylies Aroma Gél választékkal a leginkább hatékony.
Többféle illatkomponens - zöldtea, zöldalma, cédrus/szantál keverék és téli gyömbéres közül mindenki ízlése szerint - teszi hosszantartóan kellemessé szobáink levegőjét, hordozható kivitele az egész lakás légterének szakaszos illatosítására képes.

Philips Fidelio BM90

by Sándor Gy. Zsolt www.philips.hu

izzylink™ zeneközpont

Philips Fidelio BM90 modell néven újabb többhelyiséges zenélésre alkalmas, izzylink™ csatlakozású hangsugárzóval bővítette választékát a patinás holland cég.

A Philips Fidelio a BM90 típusszámmal követi a sorban a BM50 és az azt megelőző BM5 egységet. A Philips fejlesztői elkötelezettek a többhelyiséges hangosítás mellett, amelyet a pofonegyszerűen kezelhető izzylink™ összeköttetéssel oldanak meg. Akár öt darab izzylink™-képes audio egység is állhat egymással összeköttetésben bármiféle vezetékezés nélkül. Nem kell hozzá sem PC-s hálózat, sem router, de még Wi-Fi sem. Mindegyik audio készüléken két kulcsfontosságú gomb van, az egyikkel a jelforrással szolgáló távoli eszközt ismeri fel, míg a másikkal a hangosítást végző izzylink™ társakkal áll szóba. Két gombnyomás, létrejön a kapcsolat és nincs több teendő, csak a kedvenc zenéket hallgatni. Ha átmegyünk egy másik szobába, csak egy gombnyomással átadjuk a jelet oda.

Bármelyik izzylink™ egység lehet a gazda, és a többi a követő, ilyenkor a gazda a zeneszolgáltató. Bármelyik egység lehet mester is, szolga is. A lényeg, hogy egy okostelefonról Bluetooth kapcsolattal küldött zeneszám bárhol szólhat, ahány helyiségben izzylink™ eszközt helyeztünk el. Egyszerre mindenhol is.
Nem kell többé szobáról szobára magukkal hurcolni a telefont és a végén nem tudni, hol is hagytuk.

Philips Fidelio BM90 elnevezésű változatként a modell a falra szerelhető BM50 képességeit teljesíti: van benne FM rádió, CD-lejátszó és külső audio eszközzel is csatlakoztatható zsinóros megoldással. Távirányítója minden funkciót kényelmesen vezérel. A duplázott, 200 Wattnyi zenei teljesítményt 3 hangsugárzó és egy baszreflex mélynyomó állítja elő. A saját fejlesztésű Living Sound szolgáltatás nagyméretű szobát is könnyen behangosíthatóvá tesz.
A Philips Fidelio BM90 nemcsak a hangerőben, hanem megjelenésében is tekintélyes.Egyméteres magassága padlós elhelyezést kíván és 11 kilós súlya is erre sarkall.

Hasznos kényelmi funkció a programozható ébresztés és a 20 rádióállomást tároló saját memória. A teljes kényelem az USB kulcsot befogadó aljzattal kerek, erről is lejátszik zenéket telefon vagy táblagép igénye nélkül. A CD-lemezt a dizájnos függőleges résbe illesztve játssza le.
A Philips Fidelio BM90 nem véletlenül a ’FIDELIO’ család tagjaként tud izzylink™ eszközként szólni. Hi-Fi minőségben tud a lakás szórakoztató-központja lenni és a letisztult forma a szoba díszévé avatja.

Trust URBAN PowerBank

by Sándor Gy. Zsolt www.urbanrevolt.com

autós vészindító

Trust URBAN PowerBank autós vészindító soha nem jön jobbkor, mint a hetek óta tartó zimankóban. A kis helyen és tetszetős csomagban hordható Trust URBAN PowerBank autós vészindító bárhol megment minket. Ha gyengélkedik az autó akkumulátor, pár mozdulattal hadra foghatjuk a készletet és ráindítózhatunk a kocsiban.
Hamar megtaláljuk a csomagtartóban, sárga csíkozású strapabíró cipzárja magára vonja a figyelmet.

A Trust URBAN autós vészindító egy 10000 mAh kapacitású energiatároló, ’magyarul’ PowerBank.
A Pokémon-láz hozta a külsős póttöltők jelentőségét a reflektorfénybe. Előtte is használt ilyet az, aki nem szerette a mobil telefonálás nagy hátrányát, a hamar lemerülő akkumulátort.
A pokémonozás energiazabáló, de eltörpül a gépkocsi lefáradt akkumulátorának energiaigényéhez képest. A 10000 mAh egypár másodpercig mégis elegendő arra, hogy az autó önindítójának a kellő rásegítést megadjuk.
A Trust URBAN PowerBank autós vészindító beépített elektronikája megakadályozza az ellenkező polaritás vagy a rövidzár veszélyét. A ’bikázó’ kábelkészlet is a tetszetős csomag része. Formatervezése a helytakarékos elrendezés mellett a fekete-sárga színpárosítás hivalkodására szándékosan épít.
Az elektronika lerobbant autóval - - - – – – - - - SOS fényjeleket is képes a sötétben LED lámpájával sugározni. Vörös fényekibocsátási állásra kapcsolva elakadásjelzőként is teljesít, elemlámpának is használhatjuk az erős fehér fényre átváltva.

Mivel ‘békeidőben’ külső energiaforrásként működhet, a Trust URBAN autós vészindító visszaminősül PowerBank segédnek. Saját magát is olykor jól kell lakatni, mikorra összes kapacitását felhasználtuk. Okos elektronika vigyáz a biztonságos és gyors töltésre, de a 10000 mAh így is pár órát igényel a teljes szint eléréséig. Négy apró, kéken izzó konrollfény mutatja a töltöttség állapotát. A Trust URBAN autós vészindító mint PowerBank a telefonunkat egy hétig is függetlenítheti a konnektoros töltéstől.
Párhuzamos USB-s alacsony (A) és magas (2.4A) aljzatairól telefon és táblagép egyidejű töltését is megoldhatjuk.
A Trust URBAN PowerBank autós vészindító mellé két év gyártói garancia jár. Ha lerobbant autóhoz mentést kérünk és az órákig tartó fagyos izgalmak után újraélesztik az akkumukátort, két ilyen mentés költségéből kitelik a PowerBank ára és a rengeteg kellemetlenség mellőzésével.

LEVI’S® ötlet

www.elixirdesign.com/

ruhaszárító-kötél

A LeVI’S® márka fejünkben a blue jeans/indigo jeans, magyar szóhasználatban a farmernadrág mint ruhadarab fogalmával azonos.

A LeVI’S® ötlete mozgósítás a környezet-tudatosságra és a barátságra környezetünkkel. A ’TÖRŐDJ A BOLYGÓNKKAL’ arra sarkallja a nadrágjaik viselőit, hogy ésszerűsítsék a mosásukat. Egy szerelvénykészlet szolgál mindehhez. Az Einspine szárítókötél-készlet 7 (azaz hét!) lépésben magyarázza el Amerikának, hogyan is kell egy szárítókötelet rögzíteni és kifeszíteni. A készleten a LeVI’S® márka piros szövetvédjegye három helyen is ott szerepel, sugalmazza a hovatartozást.
A márkahűség jegyében a papírcsomagolásra statisztika is került: egy LeVI’S® nadrág kimosásának környezeti hatását szemlélteti. Megállapítja, hogy a mosási tevékenység környezeti hatásainak 60%-a a mosodában keletkezik. E 60%-os kihatásnak a 80%-át teszi ki a szárítás. Sok amerikai városlakó pénzbedobós automatákkal mosatja a nadrágjait. Az automata mosógépek bevett szolgáltatatása a gépi szárítás, amellyel a felfűtött mosótérben szárítják ki a már tiszta de még nedves ruhát. Ez természetes igény, hiszen a mosodából a friss ruhát nem praktikus dolog nedvesen elvinni.
Könnyű a matek, a fenti 60%-nak a 80%-án túlmutató 20%-ért a mosószerek és a vízkezelés a felelős.

Marad tehát a károsító hatások 40%-a, ami egyértelműen a későbbi vasalással járó hő- és gőzkibocsátás környezetet terhelő volta. Próbált már valaki egy gépben szárított, ropogósra gyűrt nandrágot szépen és gyorsan kivasalni?

Ha otthon az automata mosogépben nem kapcsolják be a szárítóprogramot és a kimosott ruhát egy szárítókötélre akasztják, akkor a nadrágmosás ’környezetet taposó lábnyoma’ leesik 20%-ra, mivel a mosószer és víz egyelőre nem mellőzhető. Tapasztalat szerint egy nyirkosra centrifugált LeVI’S® nadrág a sodort gyapotszálak rugalmasságának köszönhetően a kötélen úgy kihúzható, kinyújtható és kisimítható, hogy a szélben – vagy az alagsorban – megszáradva vasalásra sem szorul.

Az Einspine szárítókötél-készlet zsinege, kampói és feszítőcsigái bizonyosan újra hasznosított papírcsomagolásban vannak, és ha ránézünk az ízléses adjusztálásra, azonnal kedvünk támad bárhol kifeszíteni egy szárítókötelet. Az Einspine szó angolul kiejtve kisértetiesen hasonlít Einstein nevére, a gondolkodó elme zsenialitására utaló LeVI’S® marketing újabb fogásaként.

Anyag és kép forrása: Elixir Design
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »