Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt áll: Kezdőlap Újdonságok

Égető kérdés - ragyogó válasz

Forrás: littlesun.com

Napelemek újragondolva

A német Little Sun a dán-izlandi Olafur Eliasson vezetésével ismét a természetes anyagokhoz fordult egy látványos és ígéretes projekt keretében, az IKEA támogatásával. Az ötlet célja az volt, - a fejlesztésen túl - hogy megreformálja a napelemekről alkotott képünket. A nap mindannyiunké és rengeteg energiát ad, de az emberiség ezt csak minimálisan használja ki. Ugyanakkor a 21. században emberek százmilliói élnek még mindig elektromos hálózat nélkül, amit a nyugati ember talán csak akkor tud elképzelni egy pillanatra, amikor az elosztó rendszerben karbantartás vagy üzemzavar keletkezik.

Eliasson szerette volna ismét a napenergia, a napelemek felé fordítani ez emberek figyelmét, trendivé akarta tenni őket amellett hogy az elmaradottabb régiókban valódi megoldást is adhatnak.

Eliasson továbbá nagyon bízik benne, hogy az otthoni áramtermelés arra ösztönzi majd az embereket, hogy átgondolják energiafelhasználásukat és bátrabbak legyenek a klimaváltozás elleni harcban. Meggyőződése, hogy a művészet képes inspirálni az embereket és adni tud nekik egy küldetést, hogy mi nem csak fogyasztóként vagyunk jelen a piacon, hanem aktív befektetőként, szereplőként egy világméretű akcióban, mégha csak nagyon apró, mikroszkópikus méretben is.

Ennek eredményeképpen az IKEA Älmhult-i központjában a Democratic Design Days keretében bemutatták a SAMMANLÄNKAD termékcsalád prototípusát. A SAMMANLÄNKAD svéd kifejezés, ami annyit jelent "összekapcsolt", és ez jól kifejezi a mottójukat “We are all #ConnectedByTheSun” - Vagyis "A nap összeköt minket". Az IKEA-val való együttműködés óriási lehetőség, hogy ezt a megoldást és a környezettudatos gondolkodást globálisan lehessen terjeszteni, s mindezt világhírű designerek közreműködésével.

Minden egyes termék egymásba kapcsolódó fémes ívekkel veszi körül a napelemet, amiben a fényforrás belülről világít. A termékek házon belül, illetve szabadtéren is használhatóak lesznek majd. Jelenleg a prototípus fázisban asztali, illetve mennyezeti design lámpákat készítettek, valamint tenyérnyi méretű töltő dockokat. A projekt azt tervezte, hogy a gyönyörű eszközöket otthon az ablakokba tudjuk felakasztani a napsütéses órákban, a tárolt energia pedig később az este folyamán a fényforrást fogja táplálni vagy kis elektronikai eszközöket fog feltölteni. De ha csak stílusossá szeretné varázsolni az otthonát, ezek a design lámpák lakberendezési ötletnek sem utolsók.

Forrás: littlesun.com

A kényelmesebb olvasásért

www.idnworld.com/automat/AuroraP

Lastword könyvjelző

Olvasás közben gyakran zavarják meg? Akkor Önnek fejlesztették ki a Lastword flexibilis könyvjelzőt. Pontosan megmutatja, hogy hol is tartunk az olvasásban, illetve a rugalmas és elegáns fémjelző segítségével köszönhetően különféle könyvformátumokkal és méretekkel is használható. A római PQ Design stúdió fejlesztése megkapta a IDA Design Award különdíját is.

Korvaa

www.aivan.fi/portfolio/korvaa-he

A világ első mikrobákkal növesztett fejhallgatója

A finn Aivan stúdió elkészítette a világ első mikrobákkal növesztett fejhallgatóját. A Korvaa project egy tudományos kísérlet amiben deisgnerek, tudósok, művészek és a finn Aalto University működött együtt és kizárólag szintetikus biológiai úton készült anyagokkal dolgoztak. A termék neve finn nyelvből származik, ahol a „Korva” anatómiai jelentése („fül”) és a „Korvaa” egy ige, azaz „helyettesíteni, kompenzálni vagy kicserélni”.

A Synbio (Synthetic Biology) egy gyorsan fejlődő technológia, ami lehetővé teszi új biológiai organizmusok tervezését és létrehozását sokféle felhasználási területen. Megújuló nyersanyagokból - szintetikus organizmusokkal - sokféle vegyi anyagot, gyógyszert vagy akár üzemanyagot is készíthetünk és mindezt hulladékból, széndioxidból. A project célja volt bemutatni azt a páratlan lehetőséget, amit a synbio tartogat az emberiség számára. A fejhallgatót pedig azért választották, hogy három dimenziós formában megmutathassák, hogy milyen sokféle anyagtípus - kemény, habszerű, hajlékony, merev és szilárd - készíthető mesterségesen termesztett mikrobákból.

Gillette fűtött borotva

www.indiegogo.com

nagy ötlet szép formában

Gillette fűtött borotva kifejlesztésén munkálkodik a GilletteLabs. Az evolúciós szakaszban segítségül hívták a valamennyire mindig borostás érintetteket. Kipróbálhatták a prototípus példányait több százan és véleményüket a cég a továbbfejlesztésben hasznosította.

Az eredmény egy nem meglepő formában egy figyelemre méltó megoldás. A borotválkozáshoz felmelegíti a bőrt és ezzel együtt a szőrszálakat is puhítja. Gyorsabban siklik a penge, kisebb a szőrszálak ellenállása és a felpuhuló bőr okán a penge mélyebben képes elvágni a szőrt. Emiatt hatékonyabb a borotválkozás és hamarabb is megvan. A Gillette fűtött borotva akkumulátorral működik, ami külön vívmány, tekintettel arra, hogy hőt állítanak elő vele. Amikor nem kizárólag az akku feltöltése a cél, akkor a talp a tárolóhely funkciót is betölti.

Fontos szempont az ergonómia, kézbeillő termék kell kora reggel, nehogy valaki félálmosan megvágja magát. A Gillette fűtött borotva vízálló, zuhanyozás közben is használható és a tisztán tartása is egyszerűen adódik. A tökéletesített végtermék nemsokára a boltokba kerül, a borotva és a töltő mellé négy darab cserélhető borotvabetét is jár. A pattintva illeszkedő borotvabetét a legújabb fejlesztésű ötpengés kivitel. A fűtött borotva nagy ötlet, a napi kötelező férfisport közben kényeztet és talán formatervezési díjat is nyer.

Gillette fűtött borotva

KanDao QooCam váltókamera

by Sándor Gy. Zsolt www.kandaovr.com

360°-ban 2D, vagy 180°-ban 3D világ

Kétdimenziósan a látótere 360o-os körpanoráma. Egyetlen gombnyomással háromdimenziósra átállítva a látótere 180o-os, felülmúlja az emberi szem természetes látószögét.

Három halszemoptikáját a beépített digitális stabilizálóprogram segíti a döccenésmentes videókhoz és tűéles képekhez. Lassított videó lejátszásához a rögzítőképessége a normál vetítési sebességéhez képest ötszörös gyorsaságú. Akinek VR sisakja van, a kamera használatával azonnal elmerülhet a mesterséges térérzet világában. A beépített mélységtérképező szoftver képes egy elkészült képen módosítására, melyik objektum legyen éles és melyik legyen elmosott a jobb 2D térérzet eléréséhez. Egyedi képessége az élőképes videó közvetítése 2D körpanoráma vagy 3D élő adásban. A WiFi-kapcsolatra képes KanDao QooCam váltókamera lehetővé teszi 4K felbontású videóanyag vagy 4320x2160 pixel mérerű fényképek továbbítását.

A fém tokozás a napi használathoz profi érzetet és tartós külsőt biztosít. A sokoldalúságra jellemző, hogy 90 fokban lehet a testet elcsavarni, így számos új lehetőség kínálkozik a felvétel készítéshez. A beépített akkumulátor 2600 mAh kapacitás egy menetben 3 órányi használathoz elegendő. A csomagban tartozék a lencsvédő profil, bársony hordtáska és a háromfajta csatlakozó kábelből álló összeállítás. Gyárilag letölthető képfeldolgozó szoftvere alkalmas az általa DNG formátumban tárolt raw fájlok utómunkálataira.

A KanDao QooCam váltókamera számos dizájn díjat gyűjtött össze, úgymint CES innovation awards, IF design award, edison awards illetve a Red Dot design award.

KanDao QooCam váltókamera

NAT-2 vega cipő

www.nat-2.eu

az ’50 cipő amely megváltoztatta a világot’ gyűjtemény tagja

A NAT-2 vega cipő nem szimplán egy márka, hanem alaposan átgondolt tervezési folyamat eredménye. Modern kihívás a világnak és követendő példa is. A cipők alapanyagában alapvető változás, hogy elfordultak az állatbőrök hasznosításától. Nem ölnek le állatokat a bőrükért. További vívmány, hogy csak természetes alapanyagokkal dolgoznak. Zömében újrahasznosított, vagy más iparágak számára érdektelen anyagokat használnak. Félcipő és magasszárú cipő is készül belőlük.

Egyedi megoldás a szénából készített lábbeli. Vagy a tejcipő, amelyik a tejnek olyan összetevőit építi be a cipő felsőrészébe, amelyek másképp nem feldolgozhatók. Különlegesség a kőcipő, amelyik felsőrésze kőpor származékból áll. A darált kávé is újra hasznosul cipő formájában, vagy az erdőkből kinyert, amúgy nem hasznos faanyag. Egyedi változat a gombahéjból készülő cipő. A cipőtalpak anyaga természetes gumi, a belső talprész valódi parafából készül és az összeállításhoz csak víz alapú ragasztókat használnak. A gyártás egésze minimális ökolábnyomot hagy Földünkön.

A forradalmi jelentőségű anyaghasználat mellett fontos a kézi készítés, nincs szalagmunka. A munkafolyamat alatt ügyelnek a környezetet intenzíven kímélő gyártásra. A tudatos emberek köre alkotja a vásárlóikat, amely folyamatosan és növekvő ütemben bővül. A vega cipők a formatervezésben is aratnak, ezt vagy húsz kitüntetés bizonyítja.

NAT-2 vega cipő

Szétcsúsztatható mobiltelefonok

www.hihonor.com

az új dizájncunami

Szétcsúsztatható mobiltelefonok jelentek meg a kínálatban és célközönségük a szelfimániás fotósok. A „Navigare necesse est (Hajózni szükséges)” mondás nyomán a mai „Szelfizni muszáj” viselkedésre is igaz módon folytatódhat az ókori befejezés „vivere non est necesse (élni nem)”. Mobiltelefonjaik kommunikációs lehetőségeit kimerítve a gyártóknál a mobilok egyéb funkciói kerülnek reflektorfénybe. Mindenek előtt a fotózás és azon belül a lankadni nem akaró szelfimánia a fejlesztés motorja. Szelfizés nélkül szintén „vivere non est necesse”.

Ilyenfajta fixációinkat könnyítendő több gyártónál megjelent a szétcsúsztatható mobil, itt a test két panelból áll és egymáson csúszik szét. Felül kibújik a felénk néző frontkamera, vele magától elindul a szelfifotós alkalmazás, az automata fókusz azonnal ránk élesedik és máris kész a tökéletes szelfi. Mindez 2 másodperc alatt

Óriási előrelépés a korábbiakhoz képest.
Az előhalászom a telefont - kioldom a biztonsági kódot - elindítom a fényképező programot - átállítom frontkamera működtetésre - belövöm a fókuszt és ha mindezt lejátszottam – a kötött sorrendű teendők végeztével elkattintva a képet >>> a téma addigra sokszor odavan.

A szétcsúsztatható mobiltelefonoknál a gyors fényképezés mellett további előny, hogy a visszacsukható kamerapanel tökéletes védelmet nyújt a becsukott optika lencserendszerének. A kettőzött panel arra is nyújt teret, hogy bonyolultabb, nagyobb tudású és terjedelmesebb frontkamera rendszer kerülhessen a tokozásba.
Legnagyobb előny mégiscsak az, hogy felszabadul a kijelző felső részén a kényszerűen elvett fekete vakcsík. Megbontatlan felületű kijelzővel lehet visszanézni az elkészült képet és más fotót, videót. Luxusmegoldásnak számít, hogy a kézi kicsúsztatást az OPPO Find X telefonja motorosan oldja meg.

Vajon kinek nem lesz vonzó az új telefongeneráció? Jeles reprezentánsa a Honor Magic 2 modell. Szétcsúsztatható mobiltelefonok

Design bérbe

by Sándor Gy. Zsolt www.design4rent.hu

nem kell feltalálni a meleg vizet

Bértervezés bérdizájn dolgában nem kell a szomszédba menni. Az alkalmi formatervezéshez nem alkalmi csapat áll készen. Profi dizájnerek és művészek közös munkája ölt testet a végeredményben. Elég, ha tanulmányozzuk a bértervezés és bérdizájn terén nálunknál jártasabbak felajánlkozását. Nemcsak dizájnbútorok bérbeadásával, hanem vizuális koncepciók megtervezésével is foglalkoznak.

A bérbeadandó profilírozott bútorállomány a funkcionalitáson túl az adott rendezvény sikerességének előmozdítója egyben.

Igény szerint a tértervezés megvalósítása és a kivitelezés is a szolgáltatás része, amiben a tárgyak találkozása az emberrel a látvány révén esztétikai és vizuális élménnyel fejleszti a szépérzékünket.

Kölcsönadással és tervezéssel nem merül ki a szolgáltatások köre. Prémium márkák hazai képviseletét látják el, a Blofield, a FLUX és a Moree termékkörök értékesítésével ők foglalkoznak hazánkban.

Design bérbe

Stadler Form MAX fűtőventilátor

www.stadlerform.hu

málna színnel a szürke tél ellen

Stadler Form MAX fűtőventilátor színválasztékából a málna változat dobja fel bármely helyiség színvilágát legjobban. A svájci Stadler Form cég már nevében is a design fontosságát hordozza, immár 20 kerek éve.

Svájc igényes és elkényeztetett fogyasztói piac. A Stadler Form MAX fűtőventilátor ebben a versenyközegben is képes vonzóvá tenni magát. A Chicago Housewares Design Award díjazottja. Sok egyéb nyertes termék megalkotásában jeleskedő tervezője egyedi formatervet választott neki. Minden formaelemet ívekre és görbületekre alakított ki, a gömbölyded megjelenés a stabil lábazattal magabiztosság és erő benyomását kelti.

A Stadler Form MAX fűtőventilátor műszakilag is korrekt teljesítményt nyújt. Túlhevülés elleni védelme és termosztát szabályozója a kívánt állandó hőmérsékleten képes tartani a helyiség levegőjét. 5-7 Celsius fokos tartományba állítva temperál, alkalmas fűtetlen helyiségekben (pince, garázs, veranda) a fagyveszély elhárítására. Kétfokozatú, kétezer Watt teljesítménye bármekkora normál szobát ellát, ajánlott szobaméretnek a gyártó 20 négyzetmétert jelöl meg. A fűtési funkció ki is kapcsolható rajta. Kivételesen halk ventilátora a nyári szezonban a szobalevegő keverésével kelt hűs érzetet.

Ideális eszköz télen a fürdés vagy zuhanyozás utáni relatív hidegérzet megszüntetésére a fürdőszobában vagy akár a hálóban túllépve a funkcionalitáson, lakberendezési eszközünké is válhat.

Stadler Form MAX fűtőventilátor

EONIQ Navigator-S

www.eoniq.co

design karóra

EONIQ Navigator-S design karóra lehet mindenkinek a vágya, aki nem kedveli a futószalagon gyártott tucatórákat.
Az EONIQ Navigator-S design a Citizen 8N24 jól bevált japán óraszerkezetére épül. A mechanikus óra automata működtetésű 40-órás járási tartalékkal. Soha nem kell óráshoz vinni elemcserére. Csuklónk mozgása ad kinetikus energiát a rugós felhúzó mechanikának. Kemény zafírüvege 100 at nyomást is elvisel, a tokozás vízhatlan kivitelű.
Az EONIQ Navigator-S mutatói Svájcban készülnek, zöldes illuminációval világítanak éjszaka, hogy mindig tudjuk hány az óra.

Mindez eltörpül a legvonzóbb tulajdonsága mellett: az EONIQ Navigator-S design karóra kinézetét magunk tervezhetjük meg. Az óra annyira egyedi lesz, hogy még a nevünket is belegravírozzák a felhúzórotor felületére. A név az üveghátú óratokon keresztül nagyszerűen látható, ha levesszük a csuklónkról megmutatni.
Nem akárhányféle óra előállítására vállalkozik a gyártó, számos adott variáció teszi ki a kínálatot. 24 havi garanciát vállalnak gyártási vagy egyéb rejtett hiba esetére, ami egy kétéves használat alatt bizonyosan jól beazonosítható.

A tervezett kivitelt webes felületükön lehet összeállítani és megküldeni. Az örömteli döntést követő megrendeléstől számított 4-5 hét alatt gyártják le és kapjuk meg az órát. De akár egy igazán pompás design ajándék is válhat ebből a pompás karórából. Ne múljon úgy az idő, hogy ne a magunk kreálta órán lehessen látni, mennyi idő telt el azóta, hogy korábban megnéztük a számlapját.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »