Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt áll: Kezdőlap Újdonságok

BÉKÉSI Ervin - Udvaron

www.varfok-galeria.hu

VÁRFOK PROJECT ROOM - Kiállítás

1012 Budapest, Várfok u. 14.

2013. május 30., CSÜTÖRTÖK |18.30 és 20.30 óra között.

A kiállítás nyitva: 2013.05.31 –06.29., kedd-szombat 11 és 18 óra között.

A Várfok Project Roomban júniusban ismét a szobrászaté a főszerep, Békési Ervin személyében egy fiatal pályakezdő művészt ismerhetnek meg a látogatók, akinek ez lesz az első egyéni budapesti kiállítása.
Békési Ervin (Nagyatád, 1986) 2011-ben fejezte be tanulmányait PTE szobrász szakán, ugyanebben az évben jelölték az Essl Art Awardra és tagja lett az Amadeus Alkotóháznak, miután 2010-ben már elnyerte az Alapítvány alkotói ösztöndíját is. 22 évesen, 2007/2008-ban már két köztéri szobrát állították fel, az elmúlt években munkái többek között a FIKA (Fiatal Kortárs Állásfoglalások) kiállításokon szerepeltek.
Most a Várfok Project Roomban Békési Ervin legújabb szobrait mutatjuk be egy helyspecifikus projekt keretében.

A Várfok Projekt Roomban megrendezésre kerülő Udvaron c. kiállítás anyaga, egy több darabból álló, faragott szoborkompozíció, mely sajátos térélményével, esztétikai szépségével és szimbólumrendszerével rétegről-rétegre hatja át a nézőt, aki a térbe lépve váratlanul egy falusi udvaron találja magát. Az udvar elhagyatott, egy pad árválkodik benne, rajta leeresztett labda, pöttyeit éppen egy sáska rágja le és szanaszét szóródnak a földön. Mögötte két, velünk „farkasszemet” néző ablak, egyik pupillájában egy fákkal övezett temető, másikban természeti környezetben elhelyezett bölcsők. Odébb egy teknőben heverő pólya, egy madáretetőben különös tojás, porban fekvő galamb. Kezdet és vég, születés és halál mind egy burokba zárva, melyben saját személyiségünk bezártsága is megtestesül. A szimbólumok egyértelműek, a negatív katarzis azonban még várat magára. A ’natura morta’ komor, kiüresedett udvara a nézők által kel életre, életképpé lényegül, egy következő síkra emelve az élet és halál együttesét. A formákban megjelenő játékosság, a megmunkált fafelületek tiszta szépsége, tehát maga a látvány tovább oldja a drámaiságot. Könnyebb lenne látni, mint kimondani a dolgokat? Vagy pontosan a vizualitás segít a szembenézésben? Békési Ervin számára igen. A képiségben elfogadott dolgok a valóságban is elfogadásra és kimondásra kerül. A nevén nevezés pillanata pedig maga a feloldozás, hiszen mindennek az ellentéte is igaz.

KREA: Diplomamunkák kiállítása

www.kreaiskola.hu

A KREA Kortárs Művészeti Iskola bemutatja: Diplomamunkák kiállítása

A KREA Kortárs Művészeti Iskola tervezőgrafikus, webdesigner és enteriőrtervező szakos hallgatóinak diplomamunkáit valamint a végzős fotósok és tervezőoperátorok alkotásait bemutató kiállítás június 1-től látogatható az intézményben.

Az idén diplomázó enteriőrtervező szakos hallgatók feladata a KREA iskola és a hozzá kapcsolódó Alkotó Műhely belsőépítészeti kialakítása volt. Egy olyan XXI. századi kortárs oktatási létesítmény belsőépítészeti karakterének megfogalmazása, mely az iskola szellemisége, illetve az intézményben munkálkodó csapat fő tevékenységei (például tértervezés, forma és tárgytervezés, márkaépítés, grafikai arculattervezés, fotó- és divattervezés, kézműves technikák stb.) és művészeti ügynöksége mellett, a felnövekvő generáció nevelésére egyfajta mozgalmi tevékenységgel egészül ki.

A KREA iskola diplomázó tervezőgrafikusai és végzős tervezőoperátorai elsősorban budapesti események, vállalkozások arculatát tervezték újra. A KREA tantermeiben kiállításra kerül a Budapest Sightseeing, a Fővárosi Csatornázási Művek, az Art Market és a budapesti biciklikölcsönző rendszer grafikai arculata. Izgalmas megoldások születtek a Cserpes Sajtműhely és a Fornetti csomagolásaira, valamint az új nemzedékre gondolva is készültek alkotások, a Lázár Ervin meséi alapján tervezett társasjáték valamint egy környezettudatos munkafüzet remélhetőleg a kicsik tetszését is elnyeri majd.

A KREA iskola diploma kiállításán a fotó szakos hallgatók kétéves képzését lezáró vizsgamunka, az úgynevezett vizsgaremek is látható lesz. Ez egy összetett, autonóm fotográfiai feladat volt, amely a végzősök szabad választása alapján lehetett akár egy kísérletező sorozat, de bármilyen kötött műfajú képsorozat, így több divat- és reklámfotó is kiállításra kerül.

A KREA iskola 2013-ban diplomázó hallgatói:
Tervezőgrafika szak: Bölecz Lilla, Hudák Mariann, Karácsonyi Anna, Kovács Nóra, Medgyesfalvi Máté, Mitasz Dávid Tamás, Nyári Eszter, Pap Dániel, Radványi Marianna, Rubik Ágnes, Szikra Emese Nóra, Todorovits Márti, Tóth Patrícia, Zleovszki Zsolt
Tervezőoperátor szak záróvizsga: Varga Viktor
Webdesign szak: Tóth Gabriella Rita, Varga Ádám
Enteriőrtervező szak: Fügedi Hanna Eszter, Hitka András, Makkai Krisztián, Nagy Eszter, Sarnyai Hella, Szabó Andrea, Szabó Eszter, Szombathy Lívia, Zlinszky Krisztina
Fotó szak záróvizsga: Dévai Ákos Zvezdan, Dobos Barbara, Erdős Áron, Fecher Ágnes, Házi Péter, Hrabovszki Péter, Kilácsková Viktória, Simon Eszter, Szabó Éva, Szőke Anita

Első kiállítási helyszín: KREA Kortárs Művészeti Iskola
V. Budapest, Október 6. u. 18. félemelet
Megtekinthető:
Szombaton, 2013. június 1-én 12-19 között és 2013. június 3-tól június 20-ig hétköznaponként 10-19 óra között.
A selyempapír dekorációt köszönjük a Karcsi papírboltjának!

Második kiállítási helyszín: Holdudvar galéria
XIII. Budapest, Margitsziget
Megtekinthető:

2013. július 15-28 között a Holdudvar nyitvatartási idejében, naponta 11 órától zárásig.

TIPXCASE Minico Collection

by Sándor Gy. Zsolt www.i-fan.hu

A TipxCase cég Minico bőr hordtok sorozata elegáns és igényes

Az új Apple iPad mini tablet méretéhez idomuló tervezés. Fedele felnyitásakor/lecsukásakor automatikusan bekapcsolás/alvás üzemmódba küldi a tabletet. A fedél nyitott állapotában két fix feltámasztási szög alakítható ki az iPad mini kényelmes használathoz.
A tok prémium minőségű PU bőrből készül, a fedélbelső fényes textil takarású. Csúszásbiztos, karcolás- és dörzsálló anyagok alkotják, tartós és strapabíró megoldás. A kivitel pehelykönnyű és ultravékony, szembeötlő formatervezési megoldásokkal.
Praktikus, hogy minden kezelőegység és aljzat az iPad mini használata közben elérhető. Háromféle színben gyártják - fekete alappal piros, bézs vagy fekete színű betéttel.

Várfok galéria megnyitó

by Kálmán Borbála www.varfok-galeria.hu

Eau de Couleurs - 2013.05.30.

1012 Budapest, Várfok u. 11.
2013. május 30., csütörtök |
19.00 – 21.00 óra között.

Kiállító művészek:
GYŐRFFY László, HERMAN Levente, HOLLÓS Ádám, JAHODA Réka, KERESZTESI Botond, NÉMETH Marcell, PELCZ Benjámin, PODMANICZKY Ágnes, SZÁNTÓ István, TÓTH Márton Emil

A kiállítás kiemelt partnere: Le Parfum Croisette – Zólyomi Zsolt Parfümériája

A kiállítás nyitva:
2013.05.31 – 08.03., kedd-szombat 11 és 18 óra között

A parfümök és illatok rendkívül komplex, sokrétű univerzumának rendhagyó feltárására vállalkozik a Várfok Galéria következő csoportos kiállítása, hiszen a 2013. május 31-től két hónapon át tíz fiatal kortárs művészt bemutató kiállítás a parfüm képzőművészeti, pontosabban vizuális kibontakoztatását kísérli meg egy meghatározott gondolatmenetet alapul véve. Az Eau de Couleurs koncepciójának kidolgozásában Zólyomi Zsolt parfümőr, „a magyar orr”, a szakterület nemzetközileg elismert hazai képviselője működött együtt a Galériával, és készítette fel a képzőművészeket, segítette tájékozódásukat. A kiállításra felkért festők és szobrászok számára tehát egy rendhagyó kontextust nyújtott e kiállítás koncepciója, ugyanis a vizualitás mellett “olfaktív”, azaz illatos tényezők is szerepet játszottak, a két terület szokatlan fúzióját elősegítve.

Az illat, a parfüm egyik lételeme az elmúlás, reakciója az idővel elkerülhetetlen, folyamatos változást is előidézve egyúttal. Az elmúlás az emberi gondolkodást egyik leginkább foglalkoztató fogalom, így végtelen mennyiségű előképhez vezet el képzőművészeti téren, évszázadokra visszamenően. Absztrakt fogalmakkal zsonglőrködik gyakran a parfümök művészete is – íme egy pont a több közül, melyen e két terület, a parfümé és a képzőművészeté találkozik.
Zólyomi Zsolt parfümőr e gondolatmenet illusztrálására, pontosabban az elmúlás témakörének allegóriájaként határozott meg egy illatcsaládot, azon belül is kifejezetten egy olyan parfümöt, amelynek a kifejlesztésében részt vett, így szolgáltatva – további verbális útmutatással – olfaktív „alapanyagot” a művészek számára. Az említett illat, a P. Frapin et Cie cég által életre hívott Frapin 1697, olfaktív élménnyel gazdagította a folyamatot ugyan, ám inkább tekinthető „kitapintható allegóriának” a parfüméria láthatatlan és megfoghatatlan világához vezető úton, mint konkrét inspirációs forrásnak. Egyesíti a múló idő, az édes bomlás, a nemes minőség romlandóságát, a rafinált világ szemfényvesztésének hiábavalóságát – vanitas vanitatum…

A kiállításon résztvevő képzőművészek kifejezetten szubjektív impulzusokat öntenek formába a kiállításra, az illat manipulatív hatalmát, a természetes folyamatok által megfoghatóvá váló mulandóságot, emlékőrző esszenciáját vagy épp az illat komplex illanékonyságát előtérbe helyezve.

Just Mobile autós töltő Apple készülékekhez

by Sándor Gy. Zsolt www.ijoe.hu

Just Mobile Highway és AluCable Twist dizájn autós töltő Apple készülékekhez

A gépkocsi enteriőr gondosan tervezett hangulatát könnyen megbontja a kikerülhetetlen autós töltő. A Just Mobile cég Highway formaterve számos dizájndíjat nyert el és a beltér stílusát is megőrzi.

A szivargyújtóba illeszkedő USB-s kimenetes töltő az iPhone telefon vagy az iPod zenetár akkuját tölti útközben. A Highway (Sztráda) töltőhöz más célkábel is passzol és így univerzális tápforrássá változik egyéb hordozható kütyük (GPS, MP3-játszó, tablet) számára. Az érdesített fémcsonk biztos fogással illeszthető a szivargyújtóba és strapabíró kivitel.

Elegáns megoldás a gyári spirálkábelt lecserélni a külön kapható AluCable Twist töltőzsinórra, ennek a két zsinórvége szintén szálmart aluminiumból készült örök darab. A Highway így felszabaduló normál spirálkábele jól hasznosulhat otthon a munkaasztali töltéseknél, ahol a szín és forma harmóniája nem úgy hangsúlyos, mint egy autóban.

Lumix DMC-LF1, DMC-GF6 és DMC-G6 mesterhármas

by Sándor Gy. Zsolt www.panasonic.hu

Áprilisban a Panasonic három új fényképezőgépet mutatott be.

A LUMIX DMC-LF1 modell felsőkategóriás kompaktgép.
A laposra formatervezett, helytakarékos kompakt gép 12,1 megapixeles érzékelője mellett különleges a F2.0 fényérzékenysége, amivel szobai fotóknál este sem kell még vakut használni. A LEICA 28 mm-es nagylátószögű objektívje nagy átfogású tájfotókra is képessé teszi a 7,1-szeres optikai ráközelítés mellett. Nagysebességű sorozatfelvételre is alkalmas, akár 10 képkockát is készít másodpercenként.

A DMC-GF6 modell a DSLM (tükör nélküli cserélhető objektíves) gépek retro stílusú darabja.
A szintén kompakt gép a 16 MP szenzor és villámgyors “Light Speed” autofókusz mellé 19 beépített filterrel (szűrő) segíti a minőségi képkészítést. A Creative Panorama szolgáltatás több, egymás mellé illeszthető kép összefűzésével akár 180 fokos látványfotóra is képes. A kész képhez GPS helymeghatározó adatok is hozzáadhatók. Képességei a cserélhető objektívek széles választékával használhatók ki.

A DMC-G6 cserélhető objektíves modellje professzionális megjelenést kapott. Kihajtható megjelenítő panellel könnyíti a témakeresést és fejlett zajcsökkentő eljárásokkal segíti a fotózást a lehető legjobb képek készítésében. A “Low Light AF” funkcióval igen kevés fénnyel beéri az élességállításához és így a jó felvételek készítéséhez. A képzajok ellen fejlett algoritmusokkal látták el. Bekapcsolás után mindössze fél másodperc elteltével kész az első kép megörökítésére.

Mindhárom fényképezőgép teljes HD (1080x1920 pixeles) videofilm készítése sztereó hanggal alkalmas. Wi-Fi és NFC adatátvitelre is képesek, vezeték nélkül okostelefonra, tabletre köldhetünk anyagot, ami a világhálóra e-mailben vagy közösségi portálokon keresztül rögtön feljuthat.

Tavaszi Vintage Vásár a Kárászy Szalonban!

by Glósz Zsuzsanna www.karaszyszilvia.hu/szalon

„A Vintage vásárlása nem spórolás, csakis a vadászat szelíd őrülete!” – Angelina Jolie

Kedves Barátaink, Szalonvendégeink!
Szeretettel várunk Benneteket, várjuk Önöket

Tavaszi Vintage Vásárunkon!


2013. Május 1. szerda, 14h-tól 19h-ig a Kárászy Szalonban.

Ami másnak megunt kacat, az lehet, hogy Neked igazi kincs!

Könyvek, lemezek, bútorok, hangszerek, festmények, fotók, kották, egyedi tárgyak, használati tárgyak, csecsebecsék, cipők, ruhák, táskák, bizsuk, órák, ékszerek, napszemüvegek, izgi kacatok, stb… Gyertek, kutassatok,vadásszatok! Csere-bere is lehetséges! Sőt: lesz egy „gratis elvihető” sarok!

Vendégeinket tavaszköszöntő szalonkoktéllal várjuk, virgin változatban is!

Kiállítás megnyitó az Erdész Galériában

by Ilosvai Magdolna www.galleryerdesz.hu

Új kiállítás megnyitó az Erdész Galériában

2013. április 24-én, szerdán, 19. órakor Pataki Ági divatikon és filmproducer nyitja SVETLANA NRESTERUSKHINA ékszetrevező kiállítását, amire szeretettel meghívjuk.

GENEVA WorldRadio

by Sándor Gy. Zsolt www.audiocentrum.hu

GENEVA WorldRadio – retro luxusrádió és zeneközpont

A svájci Geneva Lab mottója a tiszta hang és a szép forma, WorldRadio modellje a rádiónak ad főszerepet. FM, hosszú- és rövidhullámú sávjaiban a rádióadók sokaságát analóg erősítője hangosítja. A DAB és a hazai DAB+ szabványú digitális földi adókat – csakúgy mint Bluetooth üzemmódban – digitális erősítőre váltva szólaltatja meg a szélessávú hangsugárzón. Kihangosítóként minijack bemenetén a külső vezetékes zenéket, vezeték nélküli Bluetooth vevőjével pedig okostelefon/tablet zenéit élvezhetjük. Internetről továbbított adást véve a WorldRadio világvevő rádió lesz, lítium akkumulátorát teljesen feltöltve 6 órát képes zenélni. Kétoldali hangerőszabályozója, menüváltó forgatógombja, lehajtható fogantyúja igazi retro dizájn.

Irány a kert!

by Tectona Grandis www.tectonagrandis.hu

Irány a kert! - DANSK

A klasszikusba öltött modern dán bútortervezés gyöngyszeme. A hagyományos és a modern anyagok ötvözésével a Dansk társalgó impozáns, de mégis nagyon otthonos formát öltött. Az elkeskenyedő teakfa lábak, és a kültéri bőrrel bevont kagylóülések megnyugtatóan ismerős, retro hatást keltenek. DANSK, Design: Povl Eskildsen, Interior Innovation Award 2013
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »