Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt áll: Kezdőlap Újdonságok

Ozaki O!coat 3600 TRAVEL tokok

by Sándor Gy. Zsolt www.icentre.hu

iPad Air és iPad Mini tablethez

Az olimpia jegyében az Ozaki cég kihozott egy védőtok sorozatot, amelyben a már olimpiai játékokat megrendezett országok és városok szerepelnek. A hidegsajtolásos festett fedelű tokok jellegzetességeket jelenítenek meg. Például a Russia modell fehér alapon Moszkva hagymakupolás Vaszilij Blazsennij templomát, egy háromszögletű balalajkát, egy medvét, a Kreml tömbjét, stb. ábrázolja. A London változatnál kékben látható egy emeletes busz, a Tower Bridge hídja, egy telefonfülke, a Big Ben harangtorony, stb.

A dekorativitáson túl a tok védőburok és praktikus támasz. Döntve biztos kezelést nyújt az állítható dőlésszögű "Y-ra" kihajtható hátfal. Sarkainál erősített ütközésvédelemmel látták el és a mágneses élű fedél aktiválja a benne lévő iPad készenléti ki-be kapcsolás funkcióját. A kezelőszervek korlátozás nélkül hozzáférhetők.

A tok csomagolásán egy fityegő igazít el évszámmal arról, hogy az adott városban mikor volt az olimpia, pl. Moszkvánál az év 1980. Ha volt alkalmunk - mégha nem is az olimpiai évben - megfordulni az adott városban, akkor a tok emlékidéző és hasznos kiegészítő is egyszerre.

Gulácsy Lajos festőművész kiállítása

by Ilosvai Magdolna galleryerdesz.hu

az Erdész galériában

Az Erdész Galéria szeretettel meghívja Önt és kedves családját Gulácsy Lajos festőművész grafikai kiállításának megnyitójára.

ANOKIMOBI Ecoskin™ tokok iPhone 5S telefonhoz

by Sándor Gy. Zsolt www.isop.hu

a kézbarát környezetbarát

Az angol Anokimobi cég idejében felismerte, hogy a megunt vagy tönkrement telefontokokat elhajítva nehéz terhet rovunk a környezetünkre. Ezért olyan védőtokokat kezdtek gyártani, amelyeknek hőre lágyuló elasztomerből készült anyaga az életciklus végén (évek múlva) magától lebomlik.

Az Ecoskin tokok kopásállók, a napsugár UV fényére nem érzékenyek és sok színből áll a választékuk. Az iPhone 5S összes aljzatának szabad használatát a tok nem korlátozza. A felületi kialakítás sima és mégis elég porózus a csúszásmentes fogáshoz.
A tok környezetbarát kettős értelemben, mert az árusításához szükséges tartódoboz és a csomagolóanyagok felerészben szintén újra hasznosított anyagokból készülnek.

Az Ecoskin tok nemcsak a környezetet, hanem bőrünket is óvja. Alapanyaga adalékként antibakteriális Biomaster® ezüstionokat tartalmaz, ezek megszüntetik a felületen élősködő mikroorganizmusok 99.9 %-ának a létfeltételeit.

AIRFREE T40

by Sándor Gy. Zsolt www.sterillevego.hu

Tiszta levegő feketén-fehéren

A portugál formatervezők újabb tetszetős darabbal gyarapították az Airfree családot. Követve a "kisebb szebb" elvét olyan lakótérbe szánják a T40 modellt, ahol a teljesítményt pontosan akarjuk igazítani a légköbméterhez. A 'nagytestvér' korábbi P és E szériával egyezően a T40 lelke a TSS termodinamikus sterilizáló rendszer. A használatához javasolt szobaméret 16 négyzetméterig terjed, azaz kb. 48 légköbméterig tökéletes a hatása.

Rövid ideig nagy biztonsággal igen magas hőfokon kezeli a beszívott levegőt, amit az egyszerű kéményhatás mozgat. Teljesen hangtalan. Nincs forgó, kopó vagy cserélendő alkatrésze és tartozéka. Egyszerűen működik és még a dizájnra is hangsúlyt fektettek, ebben tér el a család többi tagjától, feketében és fehérben.

Mindenhova való, ahol még gyenge immunrendszerű újszülött, lábadozó beteg vagy legyengült időskorú lakik. Működése csökkenti az allergia és az asztma tüneteit.

Az Airfree modellek mindenhol hasznosak, ahol sok ember fordul meg és magas a levegő szerves idegenanyag-tartalma. Orvosi kezelők és várótermek, irodák, ügyfélfogadók, közös helyiségek levegőjét a szabadalmaztatott TSS technológia rendben tartja. 99.99%-os hatékonysággal a mikroorganizmusokat megsemmisíti anélkül, hogy káros anyagot bocsátana ki.

A levegőben úszó gombaspórák, baktériumok, vírusok, poratka-ürülék és minden más szerves anyag elpusztul. A poratka, a penészgomba és bacilusok sem élik túl a célzott hőkezelést.

Ezzel annyit tettünk, amit csak lehet, a belélegzett levegőt tisztán és egészségesen tartjuk.

Android működtetésű Philips tévék 2014-ben

by Sándor Gy. Zsolt www.philips.hu

Android platformon 2014-től

Hacsak nem csatlakoztattunk játékkonzolt vagy médialejátszót a televiziónkra, eddig a Smart TV felület volt egyedül hivatott, hogy a drága nagyfelületű síkpaneles tévénket több mindenre használhassuk.

Az otthoni szórakozáshoz idén már csak maga a TV készülék kell, a Philips TV család androidos tagjainak valamelyike. A 8000-es szériáját tervezik ilyen képességgel felruházni. Las Vegasban a CES szórakoztató-elektronikai világvásáron két hete mutatták be és rögtön több fórumon is díjat nyert. Megtoldva a Philips szemkímélő és élménynövelő Ambilight háttérvilágításával ezek a tévék függőségig élvezhető kikapcsolódással kényeztetnek majd.

A Smart TV egyik kitalálója és fejlesztője mindmáig a Philips. A nemrég megújult tévégyártó egy korszakos lépést tett és a TV működtetését Android alapokra helyezte. Ami a számítógépnek a Windows vagy a Mac OS, az mostantól a tévéinek az Android lesz.

Megoldották, hogy az érintőképernyősre megálmodott operációs rendszer televízió képernyőt is működtessen. A további fejlesztésnek innen szinte nincs határa.


A műszaki vonatkozás Marvel négymagos processzor és HD 1920x1080 képpontra optimalizált felbontás: ez az, amire az Android igazán való. A tervek szerint a programokra a belső memória 3GB, de ez még változhat.

Az új tévékben a meglévő Smart TV képességek nem mennek veszendőbe (filmszolgáltatók, hírcsatornák, kedvencek, stb.), csak kibővülnek a Google Play áruház rengeteg programjával és a Google Chrome böngészővel. Ehhez a tévét természetesen vezetékes vagy anélküli hálózatba kell kötni. A tévé valóban okos, mert kiszűri a tévékhez eleve nem értelmezhető Play alkalmazásokat (navigációs programok, 3D mozgásra kitalált játékok, csak érintéssel működtethető alkalmazások). A tévé távvezérlője különleges funkciókat kap, akár egy Wii eszköz. Megoldja a tévé felületén az elengedhetetlen alkalmazás-váltásokat és adott alkalmazás indítását, a netes böngészés szövegbevitelét és sok egyebet is.

A tévék hazánkban és elsőként Európában nyártól kaphatók, jövőre a tervek szerint a Philips modellek zöme már Android alapú technológiával fog működni.

MISETICS Mátyás: Utopia

by Kovács Krisztina www.varfok-galeria.hu

A Várfok Galériában

A Várfok Galéria következő kiállítása a fotográfia térnyerését igazolva Misetics Mátyás, a Galéria művészköréhez tartozó alkotó munkáit mutatja be Utopia címmel. Misetics Mátyás (1982, Budapest) fiatal kora ellenére évek óta meghatározó alakja a hazai fotográfiai színtérnek, képeit a közönség számos kiállításon láthatta itthon és külföldön egyaránt. 2007-es Artificial Light sorozata – mely 2013-ban szerepelt a Magyar Nemzeti Galéria A magyar fotóművészet az új évezredben c. kiállításán - megrendezett éjszakai jeleneteivel, mesterséges fényeivel új irányvonalat indított el a hazai kortárs fotóművészetben és hatása a mai napig érződik. Misetics Mátyásnak ez lesz az első egyéni bemutatkozása a Várfok Galéria nagy terében. A tárlat átfogó képet kíván adni a művész eddigi munkásságáról, a 2005-ös korai munkáktól kezdve, nevezetes diplomamunkáján, az Artificial Lighton át, a legújabb, 2014-es Utopia című sorozatáig.

Trust TV Connection

by Sándor Gy. Zsolt www.cedrus.hu

Kit kártyaolvasóval

A Trust TV Csatlakozókészlet a beépített memóriakártya-olvasóval könnyedén használható bármelyik Samsung Galaxy táblagéppel vagy okostelefonnal. Egyszerűen csatlakoztatjuk a Galaxy táblagép vagy okostelefon microUSB kimenetén a TV Csatlakozó készletet.

A Kit kimeneti oldaláról HDMI-kábelen keresztül a tévére jut a videójel, így kedvenc képeinket és tárolt filmjeinket a síkpaneles tévén nagy méretben nézhetjük meg.


A Csatlakozókészletbe USB aljzatot és gyors memóriakártya-olvasót is beépíttetek. Ezek közvetlen hozzáférést biztosítanak az összes olyan fájlhoz, amelyet külső USB-kulcson vagy memóriakártyán (SD/microSD/SDHC/SDXC formátumon) tárolunk. Biztonsági másolatok készítése így szinte gyerekjáték, a személyes tartalmak tárolását és archiválást egyetlen eszköz segítségével végezhetjük el.

A csatlakoztatások után a Kit tetején lévő széles gombot meg kell nyomni a kapcsolat élesítéséhez, ehhez a csatlakoztatás során még a telefon/tablet töltőjére is szükség van. A töltést a Kit kapja a microUSB portján, de a telefont is ellátja az adattovábbítás energiaigényeihez igazodva. Így előrelátóan nem a telefon saját akkumulátorát meríti.

OZAKI O!tool Battery T52

by Sándor Gy. Zsolt www.istyle.hu

A mindenes pótakku

Egész nap használjuk az okostelefont. A beszélgetések lebonyolítása mellett társunk a böngészésben, zenhallgatásban, rádiózáshoz vagy a rajta tárolt filmeket nézzük. Fényképezünk vele és a képeket nézegetjük rajta. Nem csoda, hogy alig bír ki egy teljes napot a belső tápforrása. Nem sokkal jobb a helyzet a táblagépekkel sem. Ha lemerült az akkumulátor, a T52 két-három alkalommal is kisegít a bajból és teljesen feltöltheti okostelefonunkat. Szabványos USB csatlakozásról 5200 mAh kapacitást tud leadni. Két USB kimenete van, úgyhogy szorult helyzetben egyszerre két eszközt is feltankolhatunk vele. Normál esetben egy teljes táblagépfeltöltésre is alkalmas. Nagy amperitással tölt, így a telefon saját adapterének töltési sebességét kétszeresen is túlszárnyalja.


A hátoldalán a villásdugót csak be kell dugni a konnektorba. A pótakku kijelzője kettős célú. A konnektorban a teljes saját feltöltöttségéig szükséges időt jelzi. Ha bárhol vele töltjük a lemerült akkumulátorú eszközt, akkor a fennmaradó töltési kapacitását mutatja százalékos értékkel.

Szenzációszámba menő felfedezés

www.missionart.hu

Mattis Teutsch János újjászületett képei

Korábban eltűntnek hitt Mattis Teutsch János festmények kerültek elő a művész kései alkotásai alól.

Hét darab, eddig a művész hagyatékában őrzött (részben a MissionArt Galériában már kiállított) kései Mattis Teutsch festményről derült ki, hogy korábbi, az 1920-as évek végén festett képek rejtőznek az 1950 körül festett, gyengébb kvalitású képek alatt. Valószínűleg anyagi okai lehettek, hogy a korábban több kiállításon is bemutatott nagyméretű, fontos festményeit egyszerűen átfestette alkotójuk.

Másfél évvel ezelőtt, az egyik nagyméretű, majd kétméteres vászon alaposabb vizsgálatakor tűnt fel a galéria szakembereinek, hogy furcsa, oda nem illő motívumok sejlenek fel a kép hátterében. A képről, majd a többi műről készített röntgen felvételek egyértelműen kimutatták, hogy a felső festékréteg alatt azok a művek rejtőznek, amelyekről eddig azt hitték, hogy valamikor megsemmisültek. 1930-ban, a brassói Redut kiállítóteremben készültek azok az archív, fekete-fehér felvételek, amelyeken jól felismerhetőek a most megtalált képek. A felfedezés azért nagyon jelentős, mert az ott kiállított művek későbbi sorsáról eddig semmi nem volt tudható. Az átfestett művek a művész egyik legjelentősebb alkotói periódusában készültek. Mattis Teusch ebben az időben írta meg a később Potsdamban, 1931-ben kiadott, Kunstideolgie című könyvét, amelyben hitet tesz egy újfajta művészetfelfogás mellett. A síksze rű, színes, geometrikus elemekből épített kompozíciók, melyeken kiemelt szerep jut az emberi alaknak is, párhuzamban állnak a magyar és az európai művészet progresszív vonulataival. Amíg Mattis Teutsch korai műveit Kandinszkij képeivel állítják párhuzamba, e művei a holland De Stijl csoport esztétikájával, Malevics és El Liszickij szuprematista konstrukcióival, itthon pedig Kassák és Bornyik ez időben készült műveivel rokoníthatók.

A kései, ötvenes években készült festmények így egy szerencsés, mesebeli átalakuláson estek át, mondhatni újjászülettek, és ezzel párhuzamosan a művek értéke is többszörösére emelkedett. Mattis Teutsch János az egyik legdrágább magyar festő, jelentősebb művei 10-15, főművei több tízmillió forintot érnek.

A megtalált hét festmény feltárása, tisztítása és restaurálása több mint egy évet vett igénybe. December 4-én 18 órakor öt elkészült művet bemutató kiállítás nyílik a MissionArt Galériában Budapesten - Az Új Ember. Mattis Teutsch János újjászületett képei címen -, alig pár nappal azután, hogy Párizsban bezárt egy nagysikerű Mattis Teutsch kiállítás. Ez utóbbi a Musée d’ Orsay-ban rendezett Allegro Barbaro, Bartók és a magyar modernizmus művészete című kiállítás kísérő rendezvényeként jött létre.

I-MEGO Ztone monitor fülhallgató

by Sándor Gy. Zsolt www.union-multimedia.hu

dizájn a fülbe

Tudomásul kell venni, hogy az okostelefonok napja körül keringő kiegészítők komplett bolygórendszerré nőtték ki magukat.

Aki gyártóként ezt nem fogadja el, az kimarad a végén. Aki elfogadja és komolyan veszi, az az I-MEGO cég az USA-ban. Olyan látványos és jól működő fülhallgatót hoztak létre, amivel a német PLUS X díjai közül a Minőség és a Formaterv mellett az Ergonómia kategóriában is tartolt. További díjakat is elhódított, a formavilágban igencsak jártas olaszok A DESIGN díja is az övé, a Las Vegas-i CES szórakoztató-elektronikai gála Formaterv és dizájn elismerő oklevelét is magáénak tudhatja.

Az I-MEGO cég Ztone-ja (ejtsd: ’sztóun’, azaz „ékkő” angolul) headsetnek is beválik a zsinórzatába épített mikrofonjával. Hívásokat fogadhatunk vagy szakíthatunk meg és a telefonon tárolt zeneszámokat meg a hangerőt vezérelhetjük vele.

A fura fekete gumiidom – ami körülveszi a hangkeltő membrán fém védőhéjat – arra hivatott, hogy a fülbe tökéletesen beültessük. Ha a tartozék négyféle méretből eltaláltuk az igazit, a külvilág lecsendesedik, a füljáratban a levegőt már csak a membrán keltette zene mozgatja. Ezt a profi énekesektől vették át, akik fellépés közben monitorozzák saját éneküket.

A Ztone hangátfogása megfelel az emberi fül által hallható tartománynak, a mélyek teltek – főként ha a fülbe kellő mélységben nyúlik be a hangterelő szilikon végződés. A magasak tisztán szólnak és nem tolakodók, sokáig hallgatható kellemes összbenyomás a zenélés eredménye. Az énekhangok torzításmentesek. A kényelmet a fülhallgató-pár két zsinórjának a fülek feletti mögöttes megvezetése fokozza.

Az ékkőnek megálmodott fülhallgató mellett más dísz nem is kell női fülekbe. A bronzba hajló rózsaarany mellett a fényes ezüst változatú fém tokozás ékszert tud kiváltani. A fegyveracél-szürke harmadik színvariáció férfifülben használva is odavonzza a tekintetet.

Az ékszer jelleget az exkluzív dobozolás és a bársonyhatású préselt tartóforma is hangsúlyozza, mindez egy ablak kivágású mágnesfedeles fekete matt tartóban emelhető le a boltok polcáról. Ajándéknak egyszerre praktikus és gáláns ötlet.

Ha valakinek nem tetszik a fülbe beülő puha szilikonforma, a hagyományosan csak a füljáratba ’cuppanós’ gumivégekból is van négyfajta méret a dobozban tarozékként. Hogy komolyan gondolja a minőséget az I-MEGO, az abból is látszik, hogy a dobozban aranyozott 6.3 mm-es adapterdugasz is van tartozéknak, vele komoly HiFi erősítőkre lehet a fülessel csatlakozatni, mert ott is megállja a helyét a hangvisszaadásban.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »