Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt áll: Kezdőlap Újdonságok

Stadler Form PAUL

www.stadlerform.hu

a hőérzékeny fűtőventilátor

Halk ventilátorként kánikulában is jól teljesít a svájciak új készüléke. Bár nyáron is a távvezérelhető és oszcilláló mozgású PAUL csendes és megbízható társ, ereje második funkciójában a növelendő szobahőmérséklet terén mutatkozik meg igazán.

PAUL a most megnyílt berlini IFA kiállításon a Stadler Form üdvöskéje. A cég a tüdőnk indirekt védelmével a bekerülő levegő felügyelete révén 1999 óta foglalkozik. A védelem egyik eleme a belélegzett levegő hőmérséklete.

Nyolc tartományban állítható a kívánt hőmérséklet és hasonlóan az autók légkondicionálásához nem szakaszosan ki­be kapcsoló üzemmódban, hanem folyamatosan és érzékenyen reagálva tartja PAUL az adott hőfokot. A válallat által levédett Adaptive HeatTM technológia garantálja mindezt igen halkan.
PAUL egymagában 30 négyzetméteres lakóhelyiséget is képes ellátni, IP21 védeme fürdőszobai használatra is alkalmassá teszi. Mosható a levegőszűrője és energiaigénye mindössze 80 Wattal indul.
A Stadler Form készülékeivel 15 nemzetközi design díj tulajdonosa. A formatervezés most is a visszafogott Stadler Form jegyeket hordja magán. A bő félméteres magasságú PAUL ötkilósan a beépített anyagmennyiség használatában is igényes.

Trust YVI vezetékmentes egerek

by Sándor Gy. Zsolt www.cedrus.hu

fantáziadúsan

Munkahelyen vagy otthon ábrándozva arról, milyen lenne máshol...
Más képzetekkel - mint a sematikus íróasztal vagy rajta a szögletes notebook - gondolatban játszadozva egyszercsak az egérre téved a tekintet, elugrik, majd újra visszatér: nem is kell másra gondolni, ott van a szemünk előtt az ihlet.

A hollandok egérkollekciója mitagadás kizárólag a gyengébb nemet célozza, belőlük is azokat, akiknek erősebb a fantáziájuk. A Bird (=madár), a Flower Power (=virágoké a hatalom) és a Dream Cacther (=álomvadász) fantázianevekkel egy olyan sorozatot indítanak, amellyel bátran szállhatunk szembe az egyhangúság és a csupa derékszögű dizájn ellen.

A kolibri a kecsesség és finomság szimbóluma, az erőteljes színű virágok a hatvanas évek szelíd tiltakozásaként indult hippymozgalom jelképeivé váltak és a harmadik egér pszihedelikus látványvilága kinek-kinek a személyiségéhez passzolva üzen valamit: nem vagyunk robotok a számítógép mellett. Az alkotók gondosan választották meg a képeket, legjobb lenne, ha mindhárom egér egyszerre lehetne az asztalunkon. A praktikum sem marad el, a vezetékmentes használat a gumiborítás biztonságával együtt kényelmes. A 800/1600 dpi sebességváltó gomb az igényesebb grafikai munkáknál jön jól és az USB vevőegység is gondosan lett kialakítva, az egér hasában jól elfér, ha nem használjuk és az elvesztése nem opció.

URBAN REVOLT Wireless SELFIE STICK

by UR www.cedrus.hu

az új őrület

Mindenhol mindenki fényképez, a mobiltelefonokkal egyre jobb képeket csinálhatunk és nem akarunk lemaradni egy képről sem. Meg is indult a 'szelfi'­őrület, főleg a külföldiek terjesztik. Mi is parádézhatunk vele, ha párezer forintért beszerzünk egyet idehaza.

A bot nem amatőr, rendes iparosmunka ­ - még ha nála a dizájelem nem is tenghet túl - ­ búvik meg benne. Az acélteleszkópos hosszúságállítás, a beépített akkumulátor, a 360 fokban elforgatható rögzülő telefontartó és a Bluetooth kapcsolat okostelefonunkkal mind praktikus elem. A tartozék USB kábelt használva feltöltjük az akkumulátort, párosítjuk a telefonnal, a méter hosszúra is kinyújtható bot végére rögzítjük a telefont és már indulhat is az önfeledt képkomponálás. Az Apple és az Android rendszerű telefonok gazdái örülhetnek, velük összekapcsolódik a Bluetooth eszköz ('UR Selfie Stick' néven azonosítja magát), a Windows rendszerű telefonok tulajdonosai azonban hoppon maradnak, őrájuk a gyártók nem gondolnak.

A bot nyelén kényelmes távolságban van az exponáló gomb, megnyomva elkészül a fotó. A bot felszíne hosszan rovákolt, úgyhogy a telefon súlya nem tudja kicsavarni a kezünkból, mert jó a fogási tapadás. Ha végeztünk a fényképezéssel, a szelfibot hamar szétszerelhető és kis helyen elfér a saját dobozában vagy anélkül is.

Teljesen új fehasználási területként bevethetjük kéziállványként a földre támasztva általános célú fotózáshoz is, ha nem ragaszkodunk arcunk ubikvitásához - ­jobb képet kapunk a kézremegést kiküszöbölve -,­ de ajánlatos az alsó végére egy kupakot keresni kisebb üdítőspalackról vagy más megfelelő átmérőjű flakonról, mivel az USB töltőaljzatot és a bekapcsológombot az aljára tervezték, ezeket mindenképpen meg kell védeni a portól és nemkívánt behatásoktól.

GENEVA AeroSphère Small

by Sándor Gy. Zsolt www.audiocentrum.hu/Geneva

gömbölyded akusztika

Svájcban a formatervezők sutba dobták a szögletes hangdoboz tervrajzait és hadat üzentek a derékszögeknek. Az élék színeket sem vetik meg, a tervezők fekete és fehér színvariációi mellé a GENEVA­vörös szinte dukál. A technika a manapság elérhető legmodernebb megoldásokat hasznosítja, a zeneforrások vezeték nélkül csatlakozhatnak, csak a villásdugó a fali konnektorhoz zsinóros.

Az AeroSphère Small a telefonon, PC­n digitálisan tárolt zeneszámainkat Bluetooth kapcsolattal szólaltatja meg. Ha Apple termékünk van, tudja az AirPlay átjátszást is, ehhez már a készülék Wi­Fi képességét veszi igénybe. Ezen a módon észleli a lakásban a DNLA szabványú egyéb hangtárolókon őrzött muzsikát is. A hangrendszer természetesen befogad vezetékes (MP3­ lejátszó, stb.) zeneforrást is.

A Small a kisebb testvér 2 kilósan, bátyja Large pedig 8 kilót nyom. Ha beszerezzük az AeroSphère Base különálló egységet, akkor egy forrásból akár négy külön helyiséget is megtölthetünk kedvenc zenéinkkel, vegyesen is Small és Large megszólaltatásával.

Felépítésében a 2 mély­ és 2 magas hangsugárzó (a Large mélynyomóval is megtámogatva) adja a teres sztereó hangképet, a gyárilag szabadalmazott DSS hangfeldolgozással úgy tölti be a szobát, hogy a hangrendszer bárhol lehet ­ akár a sarokban is ­ és mindegy, hol ülünk a zenehallgatáskor. Belül három kamra gondoskodik az akusztikus megszólalásról, a jelerősítés csatornánkét digitálisan működik.

Kerek hangzás és gömbölyded forma együtt a GENEVA cég AeroSphère családja, a név is a légies hangokra utal. Megfelelő polc vagy pult hiányában a kiegészítő tartóállványokkal tehetjük érdekesebbé az egyedi látványvilágot. A készülék kezelése a gyári fémtokos távszabályozót használva pofonegyszerű.

TRUST Elvii

by Trust www.cedrus.hu

Asztali Mikrofon

Az igényes hangról számítógépes környezetben sem kell lemondanunk. A holland Trust cég ELVII DESKTOP MICROPHONE elnevezésű modellje a nosztalgia jegyében fogant.

Amikor a rock n' roll bálvány Elvis Presley felénekelte slágereit, a hangstúdiókban ennek a mikrofonnak az ihletőjét használták a hangrögzítéshez. Az USA­beli SHURE gyártmánya már 1939. óta létezik és az 55S modell az, amelyikkel Elvis a koncertjein szinte azzal összenőve lépett fel.

Mai utódja az állíthatóság mellett némítógombban is rendelkezik. A csevegőprogramokat használva kényelmesen inaktiválhatjuk a mikrofont ha megszólal a telefon, vagy valaki odajön és szólni akar hozzánk.

A dizájnt hangsúlyozza az élénkvörös csatlakozókábel, amit a számítógép vagy Mac bemenetébe illesztve mikrofonunk azonnal üzemkész, és kiváló kellék lehet többek között karaoke partikhoz is.

URBAN REVOLT

by Sándor Gy. Zsolt cedrus.hu

edzettüveg kijelzővédő iPhone 6 telefonhoz

A formatervezők leghálátlanabb ­ vagy leghálásabb ­ feladata megalkotni azt, ami 'nincs'. Vagyis egy 1/3 mm vékonyságú edzettüveg lapot, ami semlegesen lekerekített sarkaival szinte láthatlan amíg fel nem kerül a telefon előlapra és ha felkerült, onnan mondhatni megszűnt létezni. Pontosan ez a feladata, jellegtelenül megvédeni a nálánál jóval érzékenyebb iPhone 6 érintőkijelzőjét anélkül, hogy annak használhatóságából egy szemernyit is elvenne. Ezt valósítja meg az Urban Revolt márka iPhone 6 Tempered Glass kijelzővédője, se többet se kevesebbet. Csak a hangszóró csíkja és a frontgomb felett nincs üvegtakarás.

A Kis herceg szerzőjének elve szerint készült, vagyis a tökéleteset nem akkor érjük el, amikor már nincs mit hozzátenni, hanem amikor belőle már nincs mit elvenni.

A felület zsírtaszító és antbiakteriális bevonatot kapott, végre nem látszik meg rajta emberi ujjlenyomat. Kopásállósága 9H besorolású, szándékosan csak gyémánttal lehet karcot ejteni rajta, fényáteresztő képessége pedig a vízéhez hasonló.

A gyári csomagban a használati útmutató mellett tartozék az alkoholos tisztítópárna a felhelyezéshez és mikroszálas törlőkendő a későbbiekre. Aki ad a telefonja védelmére, annak kötelező darab.

OPPO HA­2

www.audiocentrum.hu

hordozható fejhallgató erősítő és DAC

A bőrbevarrt, alumíniumházas karcsú téglalap új minőség hírnöke. Patinás a külseje, ugyanakkor hightech a belseje. Első látásra mégsem mondanánk meg, hogy milyen becses portéka és az igényes hangvadászoknak szánják.

Ahogy a televíziók képi világa a nagyfelbontású mozgóképekkel nagyot lépett előre, nincs ez másképp a hangok terén sem. Az OPPO amerikai cég HA­2 erősítője képes a ­ főleg internetről elérhető ­ nagyfelbontású hangfájlok (amilyen például a FLAC) feldolgozására.

A rácsatlakozott okostelefon, noteszgép, Mac vagy PC nagyfelbontású zeneszámainak digitálisan tárolt anyagát a HA­2 hangokká varázsolja és a muzsikát CD­ minőségnél sokszorta szebben képes reprodukálni kimenetein.

Megszólaltat normál CD­ vagy MP3 minőségű zeneszámokat is, de ereje a nagyfelbontású hanganyagoknál domborodik ki. Ezért is elsősorban igényes fejhallgatós használatra javasolják. A fejhallgatónál a zeneszámok nüansznyi részletei sem vesznek el, emellett a külvilág zaja is letompul a fülresimuló párnák révén. A gyártó elsősorban saját fejhallgató (PM­1, PM­2 és PM­3) modelljeit ajánlja hozzá. Azonban más, hasonló hangminőségű fülesekkel is gyönyörűen szólal meg. Vele kiválhatjuk audio erősítőnk DAC átalakítóját is.

Innentől minden már csak a jelforrás milyenségén múlik. Biztosak lehetünk abban, hogy a HA­2 nagy hanghűség mellett dinamikusan és torzítás nélkül fog teljesíteni.

A HA­2 belseje csupa igényes hangfeldolgozó elektronikából épül fel, számos ki/bemenete és kezelőgombja komfortos használatot biztosít. Energiát a fél óra alatt gyorsan feltöltődő akkumulátorából kap, ezt a kapacitását egy lemerült okostelefon teljes feltöltésére is kihasználhatjuk. Az OPPO HA­2 sokoldalú társ a zenéhez, és simán elfér a mellényzsebben.

Stadler Form OSKAR

by Stadler Form www.stadlerform.hu

2015-­ben formatervezési díjas

A Stadler Form Svájcban van és ez egyáltalán nem akadályozza meg abban, hogy a cég német formatervezési díjat hódítson el.

OSKAR légnedvesítőik a "Special Mention 2015" kategória nyertesei. Ez a díj azoknak jár, akik eszközeikkel különösen fontos szempontokat valósítanak meg, vagy ilyen megoldásokat kínálnak.

Az OSKAR és az OSKAR Big a helyiségmérethez igazodik és új szűrőmegoldást kapott. A fűtési időszakban az egészséges nedvességtartalmú szobalevegő kiemelten hangsúlyos. Vele betegségeket előzhetünk meg és az egészségünket segít fenntartani. A szabályozható páramennyiségen túl a levegőbe baktériumokat nem enged jutni, ezt az ezüstion kocka alkalmazása biztosítja.

Hasznosságán túl az OSKAR a szemnek is barátja, a színválaszték bármely szoba enteriőrhöz jól alkalmazkodik, minimalista formaterve visszafogott és időtlen.

OZAKI O!coat 0.3+ tokok vászon- és faborítással

by Ozaki www.isop.hu

iPhone 6 telefonhoz

A formatervezés időről időre visszatér a természetes anyagokhoz és az Apple legújabb iPhone 6 telefonjának birtokosaként is részünk lehet benne.
A leheletnyi, 0.3mm 'vastag' tokok hátlapja az OC556-as modellnél az Ozaki tervezésében ritka afrikai és dél-amerikai fafajták furnérját kapta. Az OC557-as változat hátoldali bevonata könyvkötészetben használt vászonanyagból készül. A tokok hajlékonyságát és kivételes szilárdságát a T2PP™ jogvédett technológia biztosítja.
Mindegyik modellnél többfajta változatból választhatunk, a védőtokokhoz kijelzővédő fólia és mikroszálas törlőkendő is tartozék a csomagban.

PHILIPS retrorádiók

by Sándor Gy. Zsolt www.philips.hu

A hang és a forma kedvelőinek

A Philips vállalat évszázadnyi múltra tekint vissza a híradástechnikában. Neve az 1927­-ben Philetta néven megjelent világvevő rádió révén lett igazán sikeres.

Egy kis modernizálás kívülről és vadonat új beltartalom jellemzi új rádió sorozatát. Az ORD7100C modell a sokoldalú FM hullámsávú alaprádió Apple készülékekhez kialakított dokkolóval. Ez a modell követi formájában leginkább a régi elődöt. A Ferrari­piros színben tündöklő ORT7500 egy fejlettebb változat, képes fogni a földfelszíni digitális rádióadók DAB+ műsorát is. Bluetooth vezeték nélküli kapcsolatán okostelefon, táblagép vagy notebook memóriájában tárolt zenéinket hangosítja ki. AUX bemenetén vezetékes zeneforrásokat szólaltathat meg.
Memóriájában 30 rádióállomást képes tárolni és egyéb adatokat is kijelez az éppen sugárzó rádióadó információi szerint. A Philips retrorádiók nemcsak külsőségeik alapján vonzók, hanem a hangjuk is, méretükhöz képest igen meggyőzően szólnak.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »