Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt áll: Kezdőlap Újdonságok

Red Dot díjas az Anaptár

www.red-dot.org

Anaptár. Művészet és tudomány metszéspontja

A Red Dot Award díjátadója a október 23-án kerül online megrendezésre, ahol több ezer pályázó között Farkas Anna disszertációja első helyezést ért el, aki első magyar női grafikusként nyerte el a világ legrangosabb dizájn díját. Az Anaptár egy adatvizualizációs kalendárium, amiben egyedülálló módon interdiszciplináris megközelítésben részletezi az emberiség életében fontos ünnepnapokat, a napfordulókat, téli-nyári dőszámítás kezdetét, napkeltéket. Célja az volt, hogy vizuális módon megérthetővé váljanak a fizika, a csillagászat törvényszerűségei.

A Red Dot zsűrije díjazta a kiadvány kiemelkedő minőségét, az illusztrációk, tipográfia használatát, ami által a nagyközönség számára kedvet hoz a tudományos tartalom elolvasására.

Az Adidas bemutatja: a ZX 8000 LEGO sportcipőt

https://www.adidas.com

Klasszikusok ha összeállnak, a siker garantált

A német adidas és a dán LEGO tervezőasztalánál megszületett új termékkel a design rajongói lettek a legnagyobb győztesek. A két klasszikus formát ötvözve újból sikerült maradandót alkotnia a két meghatározó brandnek.

Az együttműködés első gyümölcse az új ZX 8000-as lábbeli. A színes cipő klasszikus LEGO-mintákkal kirakott szintetikus velúr felső részből és többszínű hálóból áll, sarkán a jól ismert LEGO peckekkel. Az összetéveszthetetlen cipő mellé hat, különböző merész színekben pompázó fűző jár. A színes lábbeli a játékosságra és a kacérságra utal. Hogy a cipőt seose unjuk meg, a fűző ékszerei bármikor lecserélhetjük egy másik LEGO darabra.

A felülmúlhatatlan okostelefon dizájn

by Sándor Gy. Zsolt www.ztedevices.com/en/product/zte-axon-20-4g/

Végre helyett kapott a dizájn is

A felülmúlhatatlan okostelefon dizájn nem kevesebb, mint 11 évet váratott magára. Amióta Az Apple az iPod zenecuccból iPhone telefont faragott. Az eredeti forma máig sem sokat változott , minden telefon hasonlított egymásra, uralkodott az abszolút sematizmus. A tervezőasztalokon az okostelefon funkciók fontossága felülírta a megjelenést.

Van egy jó hírünk!

Egyszer és mindenkorra megszűnhetnek a telefonok tetején az optikai érzékelők elé kerülő fekete fedőcsíkok, meg a később a csíkot zsugorító fordított trapéz idom és a kijelzőt csepp alakú vagy kerek formájú ’kilyukasztása’. Eddig ez a bal- vagy jobb oldalra került, esetleg maradt középen. Volt úgy, hogy a kijelzőn két lyuk is keletkezett, mert duplaoptikás volt a szelfikamera. Mindegyik változat stílustörő, esztétikumot minimálisra csökkentő megoldás volt.

Egészen máig, mert most már mindent el lehet dugni a kijelző alá.

Volt korábban kísérlet arra, hogy a hangszórók a kijelző felületét használják hangkeltésre, aztán sikerült az ujjlenyomat olvasót is a kijelző alá juttatni az ultrahangos letapogatás révén. Volt egy alternatíva is: a szelfikamera funkciót a hátulról előre átforduló főkamera látta el. Nehézkes, mechanikailag bonyolult és sérülésre érzékeny kivitelnek bizonyult.

Végül megszületett a felülmúlhatatlan okostelefon dizájn
amikor már a szelfi kamera optikája is a kijelző alatt működve készít a használóról szembefotót. Nem kis műszaki bravúr
  •   - olyan kijelző anyagot találni, amelyik maradéktalanul teljesíti az összes funkcióját
  •   - olyan rácsszerkezetet kialakítani, hogy azon a fény áthatolhasson
  •   - olyan kamerát alkotni, amelyik az így érzékelhető fényből minőségi fotót készít
mindezt először a ZTE kínai cég valósította meg az Axon 20 modelljével egy hónappal ezelőtt, kijelzőjének a felületén nincs egy olyan pont, amelyiknél önkéntelenül megáll a tekintet.

A szelfikészítés majdnem olyanná válik, mintha tükörbe néznénk és a látottakat rögzítenénk. A szelfizés lelke az emberi hajlam az önigazolásra és az ezzel vegyes exhibicionizmus, vagyis annak a fontossága, hogy valahol éppen ott vagyok. Értsd: én vagyok ott, nem más (ha csak tudom, hogy ott jártam az messze nem elég mert dokumentálni kell, várja a Facebook, az Insta meg a csetprogram).

Ez az emberi tulajdonság rengeteg fejtörést okozott a gyártók fejlesztési részlegeinek. Ezt sikerült most fej-fej mellett leküzdeniük. Remélhetőleg gyorsan át fog terjedni más gyártók kínálatába is.

A felülmúlhatatlan okostelefon dizájn

Illan design lámpa

www.zsuzsannahorvath.com/illan

igazi sikertörténet

Horváth Zsuzsanna Dániában élő, magyar designer Illan névre keresztelt lámpáját a nagymúltú olasz lámpagyár, a Luceplan karolta fel, és már megnyerte a frankfurti Light + Building Best of díját is. Légies, vibráló designja a levegő hullámzó mozgásának van kitéve, amely folyamatosan változtatja és meghatározza annak alakját és fényerejét. A designer szerint az Illan egy igazán egyedi, karakteres formájú, meleg fényű lámpa. Legkiemelkedőbb tulajdonságának megnyugtató mozgását tartja, ami felkelti a figyelmet és leköti szemlélőjét egy pillanatra a mindennapi élet sűrűjében, jelezve, hogy nem árt néha megállni és élvezni a pillanatot, mielőtt az elILLAN.

Az Illan design lámpa vágási mintája egyszerű, koncentrikus mintája a fát háromdimenziós szoborrá formálja, amelyre már egy finom fuvallat is hatást gyakorol. A koncentrikus körök egy vágatlan részhez csatlakoznak. Miután a mennyezeten rögzítésre kerül, a lámpa a gravitációnak köszönhetően nyeri el formáját és karakterét, amit persze a folyamatosan áramló levegő állandóan befolyásol. A lámpa meleg fénye a fa felületről harmonikus rezonanciában visszatükröződve kellemes, nyugtató érzetet kelt.Ráadásul a lámpa teljes mértékben a fenntarthatóság elvén alapul, szerkezete FSC® (Forest Stewardship Council®) fából készül. A fenntartható anyagok használata mellett a termék teljes fejlesztési folyamatát és életciklusát egy ökológiailag felelős megközelítés vezérli. Az alkotóelemek száma a minimumra csökkentett, a gyártási folyamatok pedig alacsony környezeti hatással zajlanak. A termék különböző részei könnyedén elkülöníthetőek egymástól a megfelelő szállítás érdekében. A nagy hatásfokú LED források és a fénytompító rendszerek használata az elektromos energia megtakarítását biztosítja. Előbbi tényezőknek köszönhetően garantált a kicsi és könnyű csomagolás, amely anyag- és szállítási költségeket is spórol.

Az Illan a művészet és a design határvonalát tartja egyensúlyban. A design lámpa 3 méretben kapható, 60, 80 és 100cm-es átmérővel.

Forrás: https://www.luceplan.com/products/illan-suspension

Art deco stílusú étkezőasztal négy székkel

theworldofdesign.com

- ilyet máshol nem láthatunk -

Ismét itt egy remek lakberendezési ötlet. Art deco stílusú étkezőasztal négy székkel már egy éve vár gazdára a kaliforniai illetőségű online üzletben. Szinte elképzelhetetlen, hogy egy ilyen műtárgy még nem lelte meg a méltó helyét. Op-art hatású art deco (Jugendstil) világa stabil négy lábon – vagyis inkább 4x3 golyón – állva. Fekete és fehér, derékszög és gömbfelület – csupa szemet vonzó mozgalmas párosítás. Figyelmet érdemel a színek középpontos tükrözése a golyóknál.

Nincs jegyzett készítője és elkészültének dátuma sincsen feltüntetve. Mai szemmel nézve nem amatőr vizuális képességű mesterember készítette. Feltételezve, hogy nem egy bútorgyár sorozatban előállított terméke.

Hangulatában hasonlít a századvégi expresszionista kísérletekhez és igen erőteljes az összhatása. Emiatt olyan bútordarabként, amit akár évekig is nézeget az ember az otthonában, lehet hogy egy kicsit tolakodó. Volt már itt hasonlóan erőteljes látványvilágú berendezési tárgy bemutató, de ez egy markánsabb világ.

Akinek van késztetése egy ilyen unikális darab birtoklására, vagy egy remek design ajándékkal lepné meg szerettét, annak itt a szett elérhetősége. Üzenetet várnak komoly érdeklődőtől, számukra magától értetődően angol nyelven.

Source of illustrative material: www.theworldofdesign.com
/Presented material does not serve advertisement purposes and the information given is not ment to generate any revenue whatsoever/

Art deco stílusú étkezőasztal négy székkel

Airbi ZEPHYR ventilátor

by Sándor Gy. Zsolt www.irobotcentrum.hu

hűvös levegő és higgadt formatervezés

Airbi ZEPHYR ventilátor a pénztárcát kímélő megoldás, ha a drága légkondicionálást nem tartjuk egészséges eszköznek gutaütéses melegben a lakás élhetővé tételéhez. Az első igazán meglepő dolog a Airbi ZEPHYR ventilátor kinézete. Méltó versenytárs a formatervezésre igazán adó svájci Stadler Form termékének. Az a benyomásom, hogy az asztali ventilátorok kategóriájában már csak az esztétikum vagy lakberendezési ötletként keresgélnek a vevők.

Az Airbi ZEPHYR ventilátor karcsú toronyszerű kiképzése további meglepetéseket tartogat. Felső fele más irányba – akár 180 fokos eltéréssel – fújja a levegőt, míg alsó fele egy másik irányba, így együtt az egész lakótér légtömegét gyorsabban mozgatják át.

Az Airbi ZEPHYR ventilátor 360 fokos teret is képes friss levegővel ellátni.

Hűtő hatását azzal fejti ki, hogy a kifújt levegő a bőrünkkel érintkezve hatékonyan segít a testnek a párologtatásban, és az így fellépő hőelvonást érezzük hűs hatásnak.

A légtömeg mozgatásban nem kispályás, óránként akár 500 köbméter levegőt is átküld a rendszeren. Ez még 30 négyzetméter alapterületű helyiség légmennyiségének többszöri átmozgatására is elég. Négyfajta intenzitással dolgoztathatjuk: a normál, a természetes, a pihentető mellett az ECO mód a figyelemre méltó, amely a levegő hőmérsékletére reagálva változtat a ventilátor teljesítményén.

Hálószobai használatra is megfelel, legcsendesebb üzemmódja a zavaró hangszintet nem éri el és a kijelző panel fényereje is tompítható. Nemcsak az érintésre reagáló LED kezelő panellel, hanem a gyári távszabályozóval is vezérelhetjük a működését.Bekapcsolás után időzíthetjük 1/2/4/8 órás működés után munkájának automatikus bevégzésére. Azt már szinte említeni sem kellene, hogy az alsó és felső, egymástól független irányba távozó levegőt oszcilláló mozgatására is képes, így még hatékonyabb a légtér gyors lehűtése, ha erre van igény.

Korszerű szolgáltatás, modern megoldások és letisztult dizájn – mindez az utolsó meglepetésként cseh gyártótól származik és a megbízható működést sok egyéb terméküknél már tapasztalhattuk.

Airbi ZEPHYR ventilátor

Toyota Passo Moda autó

www.toyota.com

a dizájn jegyében

Toyota Passo Moda autó a dizájn jegyében japán tervezőasztalon született meg. Egy olyan takarékos szemléletű országból jön, ahol a színek és a formák a napi életben is különleges fontossággal bírnak.

A Toyota Passo Moda ilyen kisautó. Mindazonáltal az egy literes motor 69 lóerő teljesítményre képes és dinamikus menettulajdonságokat hoz ki belőle. Sokféle közlekedési eszköz ismeretes, ez a valódi városi kocsi bézs, rózsaszín, piros, fehér és zöld színben készül. A dizájn azért emlékezetes, mert eltérő színre fújt tető opcióval is kapható. Az automata sebességváltó miatt a városi közlekedés kedvence lesz, dugóban araszolva nincs többé unalmas kuplung munka. Hasonló előny a külön rendelhető összkerékmeghajtás változat. Télen lesz hálás kiegészítő a csúszós, fagyos utakon. A blokkolásgátló és kipörgésgátló csomagja már szinte alap. További biztonsági elem a radaros távolságkövetés és a tolatás rásegítő elektronika. Az ultramodern technika a navigációs rendszer nagy felületű megjelenítője révén meghatározó elem a műszerfalon.

Az autó belső tere a bőr utánzatú üléshuzattal és pasztell színekkel nemcsak női szemnek esztétikus. A karosszéria színvilága beszivárog az utastérbe, és a dizájn erre épül. Fontos formatervezési elem a zöld színezetű szélvédő a napfény UV spektrumának szűrésére, kombinálva a hátsó ablakok sötétített megoldásával. A hátsó ablak a hátsó ajtóban van, a kis külméret dacára sikerül az ötajtós kivitel összes előnyét élvezni.

A Toyota Passo Moda egy praktikus és hangulatos kisautó.

15.000 US$ körüli árszintje nem az olcsóság etalonja, egyedi formatervezése és kellemes összhatása kiemeli a versenytársak által ajánlott kínálatból. A nevében a ’Moda’ egyértelműsíti, hogy a japánok nem tucatjárgánynak szánják. A trendi dolgok iránt érdeklődő vásárlóknak és azon belül is a nőknek a szívét fogja megdobogtatni. A modell teljes neve egyébként Toyota Passo Moda Charm 2020. A Passo modellek már 2010 óta léteznek, és ha nem ragaszkodunk vadiúj változatukhoz, akkor az első széria egyes darabjai már párezer dolláros árért is elérhetők használtan. A tavalyi modellből viszont 10 ezer$ alatt nemigen van.

Ez a kiskocsi bár annak tűnhet, de nem játék.

Komoly autógyártási tudás könnyed külsőbe foglalva.

Toyota Passo Moda autó a dizájn jegyében

Xiaomi 1MORE 2016BT-I TWS fülhallgató

www.gearbest.com

madzagok és kötöttségek nélkül

Xiaomi 1MORE 2016BT-I TWS fülhallgató került a piacra kínai forrásból. A ‘TWS’ a nevében az Igazi Vezetékmentes Sztereó eszközként határozza meg.
A vezeték nélküli Bluetooth technológia – az 5.0 legfrissebb verzió – és az aptX™ védett átviteli platform együtt a szélessávú, torzításmentes sztereó zenehallgatáshoz elengedhetetlen. Zeneélvezet az AAC nagyfelbontású hanganyagokkal az igazi és ha van ilyen formátumú zeneforrásunk, a Xiaomi terméke ezt is megszólaltatja. A titánium hangsugárzó garantálja a kis torzítást, a széles hangtartományt és nagy dinamikát.

A Xiaomi 1MORE 2016BT-I TWS fülhallgató a szórakoztatás mellett headset is a mobilos kapcsolattartáshoz. Zajszűrős kivitel, ezt egy extra mikrofon segédletével oldja meg a beépített DSP elektronika. Közömbösíti a zavaró külső zajokat, így a telefonbeszélgetés minősége nem hagy kívánnivalót maga után. Magát az emberi beszédet egy beépített másik mikrofon dolgozza fel. A designos, kecses vonalú Xiaomi 1MORE 2016BT-I TWS fülhallgató igazi kényelmi szolgáltatása az energia-gazdálkodás.

A Xiaomi 1MORE 2016BT-I TWS vezeték nélküli fülhallgató tokja pótakkumulátor is

A hatórás üzemidő és a tok kapacitása összesen 24 órányi üzemidőt biztosít. A tokban téve a fülhallgatókat a töltés automatikusan elindul. Maga a fülhallgató páros gyorstöltést is képes fogadni, ¼ óra alatt még 3 órás üzemidőt pumpál bele. Nagyszerű szolgáltatás, hogy a két fülhallgató egyenként párosítható a telefonnal. Csak telefonálási célra az egyik is elegendő és így a páros megkettőzi a hasznos üzemidőt. Mivel egymástól függetlenül vezérelhetők, az is biztosított, hogy a két hangcsatornán külön-külön állíthatjuk be a hangerőt.

A kutatások szerint a hölgyek telefonos kiegészítőkre egyre többet költenek, így az egyenes vonalak helyett minden ívelt és gömbölyded, hívogató színvilággal tetézve és egyelőre a fekete sem maradt ki. Akár egy design ajándék is válhat belőle.

Xiaomi 1MORE 2016BT-I TWS fülhallgató

MOKA EXPRESS

by Sándor Gy. Zsolt www.alessi.com

kávéfőző újragondolva

Alfonso Bialetti született olaszként az 1930-as években kitalálta, kikísérletezte és megtervezte az ikonikus tárgyat, amelyik azóta is a kávézás egyik szimbóluma. Tökéletesen teljesíti a forma azt a feladatot, amire szánták. Rendhagyó külseje, designja iskolát teremtett.

Mi történik 2019-ben?
Egy új fazont hoznak ki, felújítva a régit.

Ez a MOKA EXPRESS kávéfőző újragondolva

Megpróbálták összeházasítani a fogantyú színét az alumínium kávéfőző test csillogásával. Unalmas szürke fogantyú lett belőle és jobban kiáll, hogy a gázrózsa lángja ne érje a kezet. Sőt a szögben leforduló fogantyú kifejezetten bumfordi látványt nyújt. Az addig karcsú főzőtest alacsonyabb és tömzsibb lett, hogy stabilabban álljon a hőforrás felületén és több hőt kapjon. Elvesztette kecsességét és már nem akar a szem sokáig időzni rajta.

Megváltoztatták a lecsukódó fedél központi fogózóját is, hogy kiöntésnél jobban lehessen tartani, ne akadályozza a kiömlő forró ital útját. Azaz jócskán megnövelték, valóságos oszloppá formálták és a tető fogantyú felé eső végére tolták ki. Beáldozták érte az ugyanezt a cél szolgáló fordított csonka gúla sipkát a kávéfőző tetején. A kúpos helyett immár sík és unalmas felület lett, így már csak nagyjából emlékeztet a hajdanvolt emlékezetes külalak-ra.

Nyilvánvalóan az újabb kor főző használói ügyetlenebbek és esztétikailag jóval igénytelenebbek. Ezt tükrözi az új fazon de lehet, hogy csak a honfitársait ismeri jobban a friss modell tervezője. Akinek a neve David Chipperfield és nemzetiségét tekintve angol. Foglalkozása ipari dizájner. A praktikum javára jócskán beavatkozott a forma rovására. Nem vagyunk kompetensek az eldöntésére, kéretlenül végképp nem. Szerény javaslatunk az olasz formatervezőket preferálná, ha klasszikus olasz formát kell mindenképpen újjá alakítani.

MOKA EXPRESS kávéfőző újragondolva

Nem százéves, hanem időtlen

www.alessi.com/

a Bauhaus irányzat

Ha korszakolni akarunk művészetet, akkor idén könnyű dolgunk van a Bauhaus irányzattal. Százéves múltja legalább ennyi jövőt tartogat, mert időközben a ‘modernség’ szinonimájává vált. Németország múlt századában a 30-as és 40-es években minden olyan új épület, amelyik modern akart lenni, Bauhaus stílusban épült. Derékszögek, sok acél és még több üveg. Steril és higiénikus érzet, de nem barátságos vagy otthonos. Amolyan németes vonalzós tervezés, racionalizmus és gyakorlatiasság. Ezzel nincsen baj, mert a funkcionalitás és esztétikum egymást nem feltétlenül kizáró fogalompár.

Az építészeten túl a napi lét egyszerű tárgyai is felvették ezt a tervezési irányzatot. Mondhatni lakberendezési stílus is vált belőle. A fémhengerelde nem egy meghitt világ, mégis ott alkotott egy hölgy a múlt század harmincas éveiben. Marianne Brandt volt a neve, segítője Helmut Schulze volt és a művészetének eszköze a fémmegmunkálás. Művészetének eredményei pedig az ilyen és ehhez hasonló remekművek.A lecsupaszított forma iránti törekvés, a gyakorlatias kialakítás és az időtálló anyaghasználat szülte a cukortartó, tejkiöntő és cukorfogó készletet alátéttel. Másik ikonikus darabja a hamutartó csupa mértani és geometriai formából kombinálva.


Vagy ugyanerre a hamutartó funkcióra egy megoldás más ‘hangszerelésben’.

A Bauhaus mindmáig hódít. Elegendő pár évtizednek elmúlni és az egyes stíluskísérletek után ide sosem szégyell a formatervezők, építészek sokasága visszafordulni és újra meg újra meríteni belőle. Az Alessi olasz konyhafelszerelés gyártó és -forgalmazó a legutóbbi eszközei között ezeket a lakberendezési cikkeket is árusítja. Ezen legújabb eszközei egyúttal a (Bauhaus stílus) legrégibb és legszebb darabjai egyben.

A Bauhaus irányzat nem százéves, hanem időtlen
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »