Elérhetőségeink:

Ha kérdése van vagy csak ajánlani szeretne egy üzletet, keressen az alábbi elérhetőségeken:

InterPage Kft. 2112 Veresegyház, Hársas utca 21.
Tel.: +36 20 8033 001
Fax: +1 319-6880
Adószám: 14321436-3-13

Írjon nekünk!

Toggle Upper
Toggle Upper
English version Magyar

Regisztrálás

Válogatás Budapest legjobb üzleteiből   

- és a designvilág legjobb híreiből!
Ön itt áll: Kezdőlap Újdonságok

OPPO UDP-203 Ultra HD 4K

www.audiocentrum.hu

optikai lejátszó szép is jó is

OPPO UDP-203 a legfrissebb fejlesztésű amerikai mindentudó digitális lemezjátszó. Ultra HD felbontású Blu-ray videolemezeket, SACD Hi-Fi hanglemezeket és bármely más korongot is kezel. Hallgathatunk vele negyfelbontású (nem-CD minőségű) hangfelvételeket is.

OPPO UDP-203 fantázianévvel látták el a mai dizájn irányzatait követő lejátszót. A ház szálmart alumínium fekete színben. Diszkréten kék fénnyel világító kontroll LED a bekapcsoláshoz, 5 kezelőgomb és egy tálcanyitó-gomb került az előlapra, alá a szimmetria kedvéért egy USB bementi aljzat, na meg a nagyfelületű informatív kijelző középen.

Az OPPO UDP-203 képi előnyeit akkor tudjuk igazán kihasználni, ha birtokunkba kerül olyan újgenerációs Blu-ray lemez, amelyen a filmet 4K felbontásban adták ki. Ez nem tévesztendő össze azokkal a már korábban kiadott Full HD gyári filmekkel, ahol az eredeti film digitális nyersanyaga 4K felbontású volt és ebből butították vissza Full HD Blu-ray kiadvánnyá.
Manapság ilyen valódi 4K filmek izelítőként az új Hét mesterlövész, a Warcraft, az Underworld sorozat Blood Wars epizódja, Tom Hankstől a Phillips kapitány és a Sully (az egyikben hajónak, a másikban repülőgépnek a pilótája), az Éhezők viadala négyes filmgyűjteménye, az új Jack Reacher, a Sicario, az új xXx epizód benne Vin Diesel ismét, stb. Nagyjából másfélszer annyiba kerülnek, mint a normál Blu-ray változatok. A minőségi különbség bőven megéri a felárat.

Az OPPO UDP-203 saját fejlesztésű jelfeldolgozó chipre bízza a képek megjelenítését és Ultra HD felbontás mellett (3840x2160 képpontra kell gondolni) 60 képkockával rögzített film lejátszására képes. Megszólaltatja a Dolb Atmos sokhangszórós élvezetre szánt ilyen kódolású filmek hangsávjait.
A gyártó igéri, hogy nemsokára kiadnak egy firmware frissítést is, amelyik kezeli majd a Dolby Vision színvisszaadást, amivel a színhűségben, kontrasztokban új dimenziót nyithat.

Az OPPO UDP-203 másik lekörözhetetlen szolgáltatási köre a hang világa. Az analóg 7.1 csatornás kimenete is egy opció, de igazi ereje a DAC digitálisról analógra konvertáló képesség milyensége.
Ahogyan a Full HD-ról az Ultra HD-re lép át a videovilág, a hangrögzítésben is már kaphatók nagyfelbontású zeneanyagok (vagy elérhetők az interneten), amelyek ilyen lejátszóra várnak, hogy megszólalhassanak vele.

Kívül a kifinomult és végletekig leegyszerűsített feketeség látványa, belül a földi halandók számára kommunikációs ’fekete doboz’ elven működő elektronikus csodatévők (nem tudjuk, mi mit tesz, de a bementek és kimenetek kapcsolata az élvezet forrása), elvarázsolnak minket és készítenek mozgóképet meg hangvilágot a nappaliban.

A talán túl sok technikai részlet rávilágít, hogy egy ilyen lejátszó testesíti meg a modern konzum osztáy ’non plus ultra’ elvárásait. Az OPPO UDP-203 egybe ötvözött tudása és annak minősége ma utolérhetetlen.